învață gratis să devii pilot și să sari cu parașuta la sibiu. te bagi?

Te-ai întrebat vreodată cum e să fii la manşa unui avion sau ce senzaţii trăieşti atunci când sari cu paraşuta și să înveți să faci lucrurile astea GRATIS? Un aeroclub din Sibiu oferă sibienilor această posibilitate.avion mic sibiu

Reprezentanţii aeroclubului au declarat pentru oradesibiu.ro că tinerii cu vârsta curpinsă între 16-20 de ani, în cazul celor care optează pentru paraşutism, si între 16-22 de ani, pentru cei care aleg să înceapă cursurile de zbor pe avion ultrauşor, vor putea să le facă gratuit. „Tot ce trebuie să facă este să se prezinte la sediul aeroclubului, de pe strada Avram Iancu, nr.14, de luni până vineri între orele 10-16, cu actul de identitate, unde vor completa niște formulare pe care le vom da noi. Trebuie să menționez că tinerii care doresc să se înscrie la cursul de parașutism mai au nevoie și de o adeverință eliberată de medicul de familie din care să rezulte că sunt apți pentru a face pregătire fizică, la începutul cursurilor”, a declarat Gabriel Scurtu, comandantul aeroclubului Sibiu.

Pregătire doar în weekend
Cursurile teoretice vor începe în luna februarie și vor se vor încheia în luna aprilie, iar numărul locurilor este limitat. „Toate cursurile teoretice se vor desfășura doar în weekend, pentru a nu afecta orele de școală ale elevilor sau studenților. Există aproximativ 10 locuri disponibile pentru ULM și 10 pentru parașutism, iar pregătirea teoretică este distinctă”, a explicat Gabriel Scurtu. De asemenea, el a mai spus că trecerea la zbor, respectiv saltul cu parașuta, va avea loc doar după o examinare finală, iar primii 10 dintre participanți, în funcție de notele obținute, vor face pasul către partea practică.
[contextly_auto_sidebar id=”XvdJK2tb5WWhr6JSRrMBzYi14hfQ6Nnr”]
Nu doar pentru tineri
Cursurile de pregătire nu sunt adresate, însă, doar tinerilor. Oricine dorește, indiferent de vârstă, se poate înscrie, contra cost. De exemplu, dacă dorești să te înscrii la cursurile de pilotaj, vei fi nevoit să plătești  4 euro pentru fiecare ședință de pregătire, necesarul fiind de 50 de ore. „Fiecare oră de zbor costă 113 euro, iar minimul pentru a obține brevetul pentru avioane ultraușoare este de 40 de ore”, au mai spus reprezentanții Aeroclubului „Hermann Oberth” Sibiu. Cei interesați pot obține informații suplimentare la telefon 0726-678326 – pentru zbor ULM și la 0742-163843 – pentru parașutism.

Ultima oră

Comentariul meu