cel mai bun câine polițist din românia vine de la sibiu. povestea lui hero e impresionantă!

Hero este de departe vedeta Serviciului pentru Intervenții şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române. A fost crescut până la vârsta de cinci luni la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar apoi a ajuns pe mâna omului care l-a făcut să devină cel mai bun câine al Poliției Române.hero

Povestea acestui tandem, câine-instructor, începe în anul 2011, când agentul şef adjunct Valentin Gigolea, din cadrul Biroului Pirotehnic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, l-a preluat de la Centrul Chinologic Sibiu.
„Pe Hero îl am de când avea doar cinci luni. Am fost primul lui instructor şi cu siguranţă voi fi şi ultimul. Până la un an, l-am crescut acasă ca pe un copil, a devenit membru al familiei mele.”
Potrivit celor relatate de instructorul de dresaj canin: „…în această muncă, legătura dintre conductorul câine-serviciu şi animal este esenţială. Astfel se naşte un limbaj cunoscut de câine şi stăpânul său”.
Fiecare câine este dresat să se exprime într-un anume mod, atunci când descoperă ceea ce caută. Învată cum să semnaleze prezenţa materialului explozibil. În aceste situatii, animalul e învăţat cu mirosul explozibilului, dresat să ia poziţia şezut şi să nu atingă, sub nicio formă, pachetul suspect. Este de ajuns o singură comandă, venită din partea conductorului său, iar Hero se transformă pe loc într-un adevărat soldat.
Astfel, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, câinele participă alături de grupă (cinci poliţişti şi un câine) la toate activităţile şi misiunile care, pe cât sunt de diverse, pe atât sunt de periculoase.

[contextly_auto_sidebar id=”UDlIBHjAnddstId2WmOqntovwBoo1Fve”]
„După trei şi jumătate de nenumărate lecţii de anduranţă şi agilitate, ore de pregătire chinotehnică şi de aplicaţii practice, dresajul complex ce implică disciplină impecabilă, energie, exerciţii elaborate, forţarea limitelor, curaj, rezistenţă psihică şi fizică, au făcut din eroul meu, de aceea i-am dat şi acest nume, un veritabil şi profesionist câine poliţist.

E un câine foarte inteligent şi afectuos. În fiecare dimineaţă mă aşteaptă, cu răbdare în privire, dar nelinişte în comportament, ca, după asigurarea întreţinerii, curăţeniei, hrănirii celorlalţi şase membrii ai padocului, să ne reluăm exerciţiile cotidiene.
Vă mărturisesc, cu mândrie, că el este câinele care a fost ales să defileze, împreună cu mine, la parada de 1 Decembrie din anul 2014”, ne mai spune Valentin Gigolea.
Acestea sunt câteva gânduri ale unui poliţist, care a transformat dragostea lui pentru animale, în cea mai frumosă meserie pe care putea s-o îmbrăţişeze.
Valentin a ales să fie mereu în preajma unui partener devotat, loial şi plin de voioşie, care dă dovadă de cea mai sinceră afecţiune şi care reuşeşte să-i schimbă starea sufletească, indiferent de cât de gri era ziua înainte să ajungă la padocul lui Hero.

Ultima oră

Comentariul meu