proiectul spitalului regional de urgentă de la sibiu. nu se mai face! (video)
FOTO arhivă

Primarul actual al Sibiului, Astrid Fodor, a explicat într-un interviu acordat pentru Ora de Sibiu că proiectul construirii unui spital regional de urgență la Sibiu, are șanse mici în acest moment să să mai facă.ambulanta spital

Fodor a mărturisit că a discutat chiar și cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis despre situația proiectului și că acesta i-a transmis că este foarte sceptic în privința șanselor de reușită, cel puțin pentru anul 2015.
”Am discutat cu domnul Iohannis chiar înainte de a pleca la București despre acest proiect. Domnia sa nu era foarte optimist privind deblocarea situației. Acum de sperat sperăm cu toți, dar trebuie să fim realiști”, a spus Fodor pentru Ora de Sibiu.

Proiect de top. Investiție uriașă
Investitia în spitalul regional de urgență era estimată în 2007 la peste 100 de milioane de euro. Acum 8 ani, Consiliul local Sibiu a aprobat proiectul tehnic si detaliile pentru viitorul Spital de Urgenta de la Sibiu.  „Vrem un spital pentru urmatorii 50 de ani, modern si dotat cu aparatura medicala la cel mai inalt nivel, care sa ofere toate serviciile medicale necesare intr-un singur loc, fara ca bolnavii sa se mai plimbe de colo-colo. Acesta poate fi construit la Sibiu pe terenul disponibil”, a declarat pe atunci primarul Sibiului din 2007, Klaus Johannis. Spitalul Regional de Urgenta de la Sibiu urma să fie amplasat pe o suprafata de 10 hectare situata in extravilanul cartierului Calea Poplacii. Acolo urmau să fie construite cladirile medicale, dar si o „zona tampon” cu spatii verzi care sa asigure intimitatea necesara bolnavilor, locuri de parcare si un mic centru comercial.
Cladirea principala era proiectată cu un parter inalt, cu acces auto asigurat, si urma să fie completata cu trei etaje finisate modern. Accesul in incinta spitalului urma să fie asigurat din Calea Poplacii, pe o artera de acces suficient de lata pentru a permite circulatia autoutilitarelor mari, iar in curtea spitalului trebuiau să fie amenajate alei asfaltate si cai de acces pentru ambulante care să nu se intersecteze cu cele ale pacientilor sau ale personalului medical.
VEZI MAI JOS ÎNTREG INTERVIUL ACORDAT DE ASTRID FODOR PENTRU ORA DE SIBIU
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=aXFnotGK5Kg”]

Ultima oră

Comentariul meu