De Anul Nou aproape fiecare popor are traditiile sale pe care le respectă cu sfințenie pentru a avea noroc la bani ori in dragoste in anul care vine.
Traditia spune ca, la miezul noptii, spaniolii trebuie sa manance 12 boabe de strugure si sa-si puna 12 dorinte, cate una pentru fiecare luna a anului ce vine. O boaba dulce inseamna o luna buna, iar o boaba acra, o luna cu mai multe greutati. Un obicei similar exista in Portugalia, cu diferenta ca aici sunt preferate smochinele.
Italienii cred ca daca mananca de Revelion carne de porc, vor avea un an nou prosper. De pe masa lor nu lipseste nici cotechino con lenticchie, un fel de tocanita de linte si carnati, despre care spun ca le aduce noroc.
Japonezii au cate o semnificatie pentru fiecare preparat pus pe masa de Revelion. Printre altele, mananca rulouri de hering, daca vor sa aiba copii anul urmator, soia neagra, care, cred ei, ii ajuta sa se mentina sanatosi, si un tip de alge marine care simbolizeaza bucuria.
In Germania, porcul, simbolul bunastarii si abundentei, e la mare cautare pentru festinul de Sarbatori, dar se regaseste pe mese chiar si sub forma de desert: porcusori de martipan.
Danezii obisnuiesc sa manance o >>>mergi la sursa articolului