a băut 10 doze de cola pe zi timp de o lună – rezultatele sunt infiorătoare - video

coca cola
Este un lucru bine ştiut faptul că orice abuz de băuturi carbogazoase poate cauza probleme grave de sănătate din cauza cantităţii foarte mari de zahăr. Cu scopul educării maselor în ceea ce priveşte efectele devastatoare ale consumului excesiv de astfel de băuturi, George Prior şi-a periclitat sănătatea supunându-şi corpul unui experiement pe cât de interesant, pe atât de periculos.

Experimentul în sine a constat în consumarea a 10 cutii de Coca Cola zilnic – adică 3.5 litri pe zi, timp de o lună. Înainte de a începe testul, Prior era un bărbat sănătos de 50 de ani care avea un regim alimentar echilibrat din care legumele, carnea şi ouăle nu lipseau niciodată.
„Am un tensiometru, un aparat pentru monitorizarea insulinei şi mă voi cântări constant. Vom vedea ce efecte vor avea zahărul şi insulina asupra organismului meu”, spune George Prior în videoclipul său înainte de a începe experimentul.

După primele zile, primele rezultate
„Astăzi m-am trezit cu 3.6 kg mai mult după doar 9 zile de când am început. M-am săturat să beau Coca Cola şi nu e vorba numai de asta, mă simt mereu plin şi nu mai am poftă să mănânc şi altceva”, mărturiseşte speriat bărbatul, conştient de faptul că zilnic consumă 1.400 de calorii. „De obicei mâncam multe grăsimi deoarece consumam multe proteine, dar acum mănânc mult mai puţine grăsimi deoarece am apetitul foarte scăzut. Mă îngraş foarte mult şi foarte repede din cauza zahărului din Coca Cola”.coca cola 1

Indicele său de grăsime corporală s-a dublat în doar 15 zile
Înainte de începerea experimentului, George Prior avea un indice al grăsimii corporale de 9%. După 15 zile acesta a urcat la 14%. „Poate că nu pare o valoare foarte ridicată, dar gândiţi-vă că a crescut cu 50%. Este foarte mult în doar 15 zile. Singura mea sursă de zahăr o reprezintă cele 10 cutii de Cola. Nu mă simt foarte bine, dar voi mai continua pentru încă 15 zile”, spune bărbatul. Cantitatea de zahăr ingerată zilnic de Prior este egală cu consumul de zahăr consumat de jumătate din populaţia Statelor Unite ale Americii.

Somn mai puţin
După 21 de zile de la începerea testului, George Prior se simte din ce în ce mai rău: „Am avut o durere cruntă de cap toată ziua, nu ştiu dacă are legătură cu zahărul sau cu cofeina din Cola. În plus, m-am îngrăşat cu 7.2 kg. Astăzi, pentru prima dată, nu am reuşit să mă închei la pantaloni şi merg la baie foarte des. Nu am dormit bine azi-noapte. Mai am 9 zile”. Fără îndoială, în vorbele sale se simte tristeţe şi o stare generală de rău, dar îşi dă seama că atât corpul său, cât şi obiceiurile sale se schimbă încetul cu încetul.coca cola 4

10 cutii de Cola = ½ kg de zahăr pe zi
O adevărată bombă cu ceas pentru corpul nostru! Bolile asociate obezităţii sunt în continuă creştere în foarte multe ţări, iar consumul excesiv de băuturi carbogazoase şi de alte alimente cu conţinut bogat de zahăr (produsele de panificaţie – gogoşi, croissant-uri etc.) poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Înainte şi după
După cele 30 de zile, George analizează datele: s-a îngrăşat în total cu 10.4 kg; tensiunea sa arterială avea oscilaţii – între 129/77 şi 143/96 – lucru care poate reprezenta un risc ridicat de dezvoltare a unei probleme cardiovasculare; indicele grăsimii sale corporale a crescut cu 65% – de la 9% la 16%; nivelul insulinei era foarte ridicat. Rezumând, George s-a transformat dintr-un bărbat perfect sănătos şi cu un corp bine definit într-un bărbat cu o sănătate destul de şubredă.coca cola5

După experiment a realizat că dezvoltase o dependenţă pentru Coca Cola
„La doar câteva ore după sfârşitul expermentului am avut o stare anxietate foarte puternică şi aveam nevoie disperată să manânc ceva dulce”, mărturiseşte George.

Rezultatele sunt îngrijorătoare
Analizând toate schimbările prin care a trecut George Prior pe parcursul experimentului, putem spune că acestea au foat numeroase şi pe mai multe planuri: luare în greutate, dependenţă de zahăr, tensiune arterială oscilantă, dublarea indicelui grăsimii corporale, nivel ridicat al insulinei.coca cola 3

Cel mai important: de ce a făcut-o?
„Voiam să simt pe pielea mea ceea ce toată lumea s-a săturat să audă: băuturile carbogazoase şi, în special, zahărul sunt principalii inamici ai sănătăţii. Cred că există numeroase persoane care suferă de boli cardiace sau diabet care nu realizează că ar putea să îşi îmbunătăţească viaţa considerabil dacă ar renunţa la zahăr”.
Acest experiment ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă în ceea ce priveşte abuzul de zaharuri care poate dăuna grav sănătăţii.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=c3Mb0ujVYsU” splash=”https://i.ytimg.com/vi/c3Mb0ujVYsU/maxresdefault.jpg” caption=”Introduction to my crazy Coke plan”]
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ImaLQgPLyq4″]

Sursă: 10cokesaday.com

Ultima oră

Comentariul meu