idei pentru crăciunul perfect...și ieftin

De Crăciun avem tendinţa să ne lăsăm furaţi de vitrinele sclipicioase ale mall-urilor și ajungem să cheltuim foarte mulţi bani dar uităm cu desăvârşire ce înseamnă, de fapt, Crăciunul. Iată câteva metode de a petrece sărbătorile cu un buget redus, fără să sacrifici nimic!centru sibiu

1. Decoraţiuni
Asigură-te că îţi decorezi casa cu ornamente care au valoare sentimentală – poate globuri pe care le ai din copilărie, decoraţiuni făcute de copiii tăi sau lucruri simbolice primite de la prieteni. Cert este că nu e necesar să cheltuieşti o avere; de fapt, decoraţiunile de Crăciun au scopul de a da o nuanţă festivă casei tale şi se bazează exclusiv pe gusturile tale şi pe semnificaţia care o are această sărbătoare pentru tine. Aşa că, dacă ai un buget limitat, nu te impacienta şi alege lucruri pe care le ai deja acasă: ornamente din anii trecuţi, aranjamente din crenguţe de brad şi o instalaţie de lumini ar trebui să fie suficient pentru a-ţi pregăti casa de sărbători.

2. Crează atmosfera perfectă
Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai frumoase şi care ne solicită toate simţurile – amintiri de când eram mici, mirosul de cozonac şi de sarmale făcute de bunica, totul în jurul tău te face să crezi că orice e posibil. Pentru a-ţi asigura un Crăciun de neuitat, crează o atmosferă propice relaxării în familie: alege un play-list cu cântece de Crăciun care să se audă în surdină, serveşte-ţi invitaţii cu o cană bună de vin fiert cu măr, scorţişoară şi portocală şi, dacă ai avut timp să coci şi câţiva cozonaci, nu mai ai nevoie de nimic!

3. Activităţile sunt foarte importante
O activitate drăguţă pentru pauzele dintre felurile de mâncare şi desfăcutul de cadouri ar fi un boardgame – un joc Scrabble, Rummy, Monopoly sau ce altceva aveţi în casă este o metodă perfectă de a mai face loc în stomac pentru încă o felie de cozonac şi, în acelaşi timp, de a-ţi face amintiri de neuitat cu prietenii şi familia. Nimeni nu-şi mai aminteşte câte sarmale a mâncat anul trecut, dar amintirile amuzante făcute în timpul unui boardgame vor rămâne, cu siguranţă, întipărite în minte.
Dacă totuşi nu eşti mare fan astfel de jocuri, poţi oricând să scoţi albumele de poze „de la naftalină” şi să te distrezi copios uitându-te la pozele de când erai mic.

4. Găteşte cu familia ta
Un mod foarte distractiv de a găti este să o faci cu familia ta! Toată lumea poate să ajute, inclusiv cei mici care ar putea să spele legumele sau să aranjeze masa. Decât să munceşti singur în bucătărie minim o zi pentru a pregăti bunătăţile pentru masa de Crăciun, mai bine îţi implici familia şi prietenii, iar astfel treaba se termină mai repede şi totul e mult mai distractiv. Tot ce trebuie să faci este să înveţi să lucrezi în echipă şi toată lumea se va distra copios! Dacă ai bugetul limitat, poţi să tai din felurile de mâncare şi să păstrezi favoritele tuturor; nimeni nu poate să mănânce şi aperitiv, şi sarmale, şi friptură şi cozonac şi prăjituri… Întreabă-ţi prietenii sau familia ce preferă şi aşa toată lumea mănâncă ce vrea, dar în cantităţi mai mici şi astfel, pastilele de digestie vor rămâne la locul lor, în dulăpiorul cu medicamente.

5. Să nu uităm de cadouri
Pentru cei care au fost cuminţi anul acesta, cu siguranţă Moşul nu îi va uita! Dacă ai invitaţi la masă, pregăteşte-le un cadou simbolic de care cu siguranţă se vor bucura – un glob mai special, o figurină cu Moş Crăciun sau o lumânare în formă de om de zăpadă vor garanta zâmbete şi voie bună de la bun început.
Dacă dispui de un buget limitat, nu uita că poţi întotdeauna să redirecţionezi un cadou pe care l-ai primit, dar pe care nu l-ai folosit sau nu ţi-a plăcut. Atât timp cât „redirecţionarea” se face după câteva reguli simple, toată lumea are de câştigat – tu nu cheltui bani, iar celălalt se bucură de un cadou drăguţ. Regulile sunt următoarele: ai grijă să nu oferi cadoul înapoi celui care ţi l-a dat (ar fi o situaţie destul de jenantă) şi asigură-te că obiectul respectiv este în perfectă stare de funcţionare!
De asemenea, dacă ai copii, ai grijă să îi înveţi ce înseamnă bucuria de a dărui, niciodată nu e prea devreme să începi: un cadou pentru un mic prieten sau pentru bunici, nu contează persoana, ci implicarea în alegerea cadoului şi înmânarea lui personală.
Dacă cei mici au jucării sau haine pe care nu le mai folosesc, poţi întotdeauna să donezi aceste lucruri copiilor mai nevoiaşi: o casă de copii, un ONG care se ocupă cu donaţii, intră pe internet, alege o asociaţie şi donează! Ai grijă să îi implici şi pe copiii tăi, astfel vor învăţa ce înseamnă să dăruieşti şi vor învăţa să fie mai recunoscători pentru ce au.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu