video peste 200 de sibieni merg duminică la investirea lui iohannis ca președinte. iată cine va fi acolo!

Primarul interimar al Sibiului va pleca duminică dimineață spre Capitală pentru a fi alături de Klaus Iohannis, la recepția de după depunerea jurământului ca președinte ales al României. Fodor nu merge singură.iohannis sibiu

Actualul primar interimar al Sibiului va fi prezent duminică la festivitățile legate de investirea lui Klaus Iohannis ca președinte al României. Astrid Fodor spune că nu va merge singură în Capitală.
”Merg la o recepție la Cotroceni. O să merg alături de consilierii locali și de un grup reprezentativ din primăria Sibiu. Este un grup mai consistent”, a spus Fodor într-un interviu acordat pentru oradesibiu.ro.

Peste 200 de sibieni merg la Cotroceni
De la dineul ce va avea loc duminică la Palatul Controceni nu vor lipsi și sibieni apopiați lui Klaus Iohannis. Viceprimarul Virgil Popa, mai mulți consilieri județeni de la PNL și PD, precum și de la FDGR, directori din cadrul primăriei Sibiu sau colegi de ai lui Carmen Iohannis, de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, vor fi și ei prezenți la eveniment. De asemenea vor fi acolo și oameni de cultură din Sibiu.
”Din câte am înțeles este o listă cu 202 persoane din Sibiu care vor fi acolo”, a spus copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.

Prietenii apropiați, la Cotroceni
Pe lista oficială a sibienilor care vor ciocni o cupă de șampanie cu președintele ales la Cotroceni, se numără și prietenii acestuia.
Ioan Ciolan de la Ambient, consulul onorific al Austriei, Andreas Huber sau finul Marius Vecerdea, toți însoțiți de soțiile lor, merg duminică în Capitală ca să fie alături de Klaus Iohannis după ce va depune oficial jurământul ca președinte ales al României.ioan ciolan la iohannis la cina (1)

Cum decurg festivitățile de duminică
Deschiderea şedinţei va fi marcată de intonarea imnului naţional al României, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor. Potrivit sursei citate, după intonarea imnului, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, va prezenta Hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
În continuare, Klaus Iohannis va depune jurământul, conform prevederilor stipulate de Constituţia României, urmând să semneze textul acestui document şi să îl înmâneze preşedintelui de şedinţă.
Declaraţia Parlamentului României cu privire la depunerea jurământului de către Preşedintele României va fi citită de preşedintele de şedinţă, după care preşedintele Klaus Iohannis va adresa un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.
Şedinţa solemnă va fi condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Familia și apropiații merg și la Parlament
Surse parlamentare au precizat, că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va respecta protocolul de depunere a jurământului utilizat în situaţiile similare de până în prezent, el neavând solicitări suplimentare legate de ceremonial.Potrivit aceloraşi surse, în timpul şedinţei solemne, Klaus Iohannis va lua loc separat, pe un scaun situat imediat în stânga tribunei unde se ţin discursurile.
Familia lui Klaus Iohannis şi câţiva apropiaţi vor asista la ceremonie în sala de plen, au mai arătat sursele citate. Totodată, aceleaşi surse au precizat că va fi amenajată şi o altă sală în incinta Parlamentului, în care alţi invitaţi vor putea urmări ceremonia pe un ecran mare.
Sursele menţionate au mai arătat că Iohannis va depune jurământul pe Constituţie şi pe Biblie – aceasta din urmă fiind unică pentru orice fel de jurământ. Aceleaşi surse au mai precizat că protocolul de depunere a jurământului va include şi binecuvântarea Patriarhului BOR, ca şi până în prezent.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=vaYBzWeVmBk”]

Ultima oră

Comentariul meu