Prințese – Spion și personaje fantastice la final de an la Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în acest final de săptămână ultimele trei reprezentații din acest an. Stagiunea 2014 / 2015 marchează 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă de spectacole în data de 21 decembrie 1949.printesele-spion-foto-paul-baila-007

Seria spectacolelor din acest final de săptămână este deschisă sâmbătă, 20 decembrie, ora 18:00, de „Prințesele – Spion”. Povestea din spectacolul regizat de Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu, este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde.  Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile. Acest spectacol are o durată aproximativă de o oră și este recomandat copiilor între 3 și 12 ani.
Duminică, 21 septembrie, de la ora 11:00, Mihaela Grigoraș și Monica Baldea vor urca pe scenă pentru a prezenta un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine. „Greierele aproape faimos” este o producție cu marionete și actori la vedere ce îi va încânta pe cei mai mici prin aventura muzicală a unui greier ce își implinește visul de a cânta, prin muncă şi perseverenţă. Spectacolul are o durată aproximativă de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 12 ani.
Moș Crăciun va pleca spre copiii din toată lumea pornind de pe scena Teatrului Gong din Sibiu, duminică, 21 decembrie, de la ora 18:00. Marian Râlea prezintă la Sibiu spectacolul „Darul lui Moș Crăciun”. Decembrie este o lună magică, plină de poveşti cu personaje fabuloase, care an de an, reiterează tradiţiile legate de un eveniment esenţial în civilizaţia omenirii: Crăciunul, sărbătoarea începutului, a naşterii, a copilăriei şi prin urmare, a bucuriei. Spectacolul surprinde atmosfera de sărbătoare a lunii decembrie şi cuprinde poveştile „Darul Sfântului Nicolae”, „Povestea Brăduţului”, „Povestea Naşterii Pruncului Iisus”. În ajunul sărbătorii Naşterii lui Iisus Magicianul Marian Râlea și actorii sibieni vă invităm să stăm împreună, copii mari şi copii mici, la gura sobei şi să depănăm poveşti de Crăciun.
Stagiunea 2014 / 2015 marchează 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă de spectacole în data de 21 decembrie 1949. Acest sezon de spectacole se va redeschide pe data de 10 ianuarie 2015. „Încheiem acest an cu un sentiment de bucurie pentru că am finalizat cu bine toate proiectele propuse.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului pentru copii și tineret din Sibiu.
Accesul publicului la aceste evenimente se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de luni până vineri între orele 10:00 – 16:00 sau cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sala de joc, în limita locurilor disponibile, precum și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas și magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ultima oră