cel mai așteptat spectacol de teatru cu păpuși se vede la teatrul gong din sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 17 decembrie, ora 20:00, spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” în regia lui Ombline de Benque. teatru de papusi

Producția Teatrului Gong din Sibiu face parte din programul MAP XXL iniţiat de Asociaţia Franceză „Pepinierele europene pentru tineri artisti”, realizat în parteneriat cu UNITER. Spectacolul regizoarei Ombline de Benque se remarcă prin viziunea originală a dramatizării textului, folosind cu inteligenţă şi sensibilitate elementele de limbaj vizual şi muzical alături de cele ale animaţiei şi mişcării corporale reuşind sa obţină un maxim de expresivitate cu un minim de mijloace specifice.
Aglaja, fetiţa din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” este un copil cu o imaginaţie foarte bogată care o ajută să disimuleze realitatea dură pe care o trăieşte. Pornit de la romanul cu acelaşi titlu al scriitoarei Aglajei Veterany, spectacolul triplează personajul pentru a-i putea reda multiplele sale faţete. În timp ce mânuiesc marionete şi măşti, actriţele manipulează, de fapt, visele şi fricile unei fetiţe cu o viaţă tristă, dar care găseşte resurse să se bucure.
Aglaja călătoreşte tot timpul. Mai întâi, fuge dintr-o ţară condusă de un dictator. Apoi fuge de problemele din familia ei. Mai târziu, va fugi de propriile ei frici. Familia ei nu este una obişnuită. Părinţii sunt artişti de circ, iar mama îşi riscă viaţa în fiecare seară în arenă. Acesta este începutul fricii care nu o va mai părăsi niciodată. Aglaja este un copil în căutarea unei identităţi fără frică.
Spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” regizat de artista franceză Ombline de Benque nu este recomandat celor cu vârsta sub 15 ani.
Romanul „De ce fierbe copilul în mămăligă” a cunoscut un succes literar uriaş, fiind considerat o scriere parţial autobiografică care explorează, din perspectiva naivității infantile, tumultoasa lume a circului, orbitoare în aparență, dar în realitate tragică, pândită permanent de spectrul morţii.
Scriitoarea Aglaja Veterany s-a născut în 1962 la Bucureşti, într-o familie de artişti de circ maghiari. A cutreierat cu circul întreaga lume și s-a stabilit, în cele din urmă, în Elveția. A studiat arta dramatică la Zürich. A înfiinţat companii de teatru experimental, „Pompa de cuvinte” în 1993 şi „Maşina de fabricat îngeri” în 1996. În 1999 apare romanul „De ce fierbe copilul în mămăligă”, distins cu premiul pentru Cea mai bună carte a anului (Zürich, 1999), Premiul pentru literatură (Berlin, 2000), Premiul Chamisso (München, 2000). După ce scrie un nou roman, „Raftul cu ultimele suflări”, Aglaja Veteranyi se sinucide într-un spital din Zürich, în urma unei depresii, în 2002.
Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00 sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic, iar pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.

Ultima oră

Comentariul meu