raluca turcan: pricopie împarte jigniri în loc de manuale. sper să fie ultimele din mandatul său de ministru

Elevii din clasele a III-a și a IV-a ar putea avea, în viitorul an școlar, soarta colegilor mai mici, din clasele I și a II-a, care așteaptă și acum, în zadar, manualele noi promise de Ministerul Educației. raluca turcan (4)

Semnalul de alarmă tras în mod justificat de editori, în condițiile în care responsabilii Ministerului nu au demarat încă organizarea licitației de manuale noi pentru clasele a III-a și a IV-a, primește un răspuns halucitant din partea ministrului Pricopie: Cei care constată evidența organizării defectuoase a licitațiilor la MEN sunt, potrivit lui Pricopie, nici mai mult nici mai puțin decât niște ”profitori” sau chiar ”impostori”!
Nu îmi aduc aminte ca un ministru al Educației să fi coborât atât de mult limbajul public precum acest demnitar PSD. În loc să împartă manuale copiilor, Pricopie împarte tuturor jigniri! După ce i-a pus pe părinți la cheltuială, cu auxiliare și culegeri, în condițiile în care nu a asigurat copiilor manuale, tot el reproșează altora că ”au curajul să se uite în ochii celor pe care i-au secătuit de bani”.
Nu este admisibil ca un ministru dintr-o ţară europeană să se cearte cu editorii în loc să organizeze licitații transparente, corecte pentru manuale.
Ministrul Pricopie se revoltă pe auxiliare, dar de doi ani de zile a amânat să demareze licitațiile pentru noile manuale, încurajând exact sistemul de auxiliare.
Acest tip de ceartă vine doar pentru a acoperi faptul că Ministerul nu a adoptat noile programe şcolare pentru clasa a III-a şi a IV-a. Noua curriculă, adoptată de acelaşi ministru, impune ca, din toamnă, elevii de clasele a III-a şi a IV-a să înveţe după manuale noi. Pricopie a decis altceva: la anul elevii vor învăţa iar după fişe xeroxate din banii părinţilor.
Pentru binele educaţiei româneşti, Remus Pricopie trebuie să nu se mai regăsească în viitoarea structură guvernamentală, iar declarațiile de pomină pe care le-a făcut ieri să rămână în istorie ca ultime mostre ale mandatului său catastrofal.
Mai devreme sau mai târziu, Pricopie va trebui să dea socoteală pentru toate isprăvile sale în fruntea MEN, inclusiv pentru cei 700 de lei daţi profesorilor, din bani europeni, ca din propriul buzunar, în plină campanie electorală. Banii daţi în campania electorală profesorilor au fost transformaţi în cadouri, nu în fonduri pentru reprofesionalizarea cadrelor didactice.
Consider ruşinos modul în care se derulează activitatea la Ministerul Educației. Interesele elevilor, viitorul şi pregătirea lor pe piaţa muncii sunt sacrificate, pentru supravieţuirea la putere.
Raluca Turcan,
Vicepreședinte PNL

Ultima oră

Comentariul meu