supervoluntarul anului 2014 în sibiu este de la muzeul național brukenthal

Cristina Mihu, voluntar al Muzeului Național Brukenthal, a obținut premiul Voluntarul anului 2014 în Sibiu. Acesta i-a fost decernat, miercuri, 3 decembrie, în cadrul celei de-a IX-a ediții a Galei pentru Supervoluntari Sibiu, organizată de Asociația Colors și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.mihu cristina

Cristina activează ca voluntar în cadrul instituției noastre de patru ani, încă de pe când era elevă a Liceului de Artă. În acest răstimp și-a adus contribuția în organizarea de expoziții, în programul Școala Altfel, dar mai ales în activitățile de conservarea și restaurare derulate în cadrul laboratoarelor muzeale. Voluntariatul ei e unul special, care nu te pune în legătură directă cu publicul pentru care alegi să te implici, dar care redă publicului un patrimoniu uitat.
Efectele implicării ei se văd prima dată pe obiecte de artă, corect restaurate, și abia apoi sunt vizibile pentru vizitatori, în muzeu. Cristina s-a dedicat trup și suflet acestei activități și în perioada noiembrie 2013-octombrie 2014 a efectuat nu mai puțin de 960 de ore de voluntariat, sub coordonarea experților restauratori Cristina și Constantin Scărlătescu. Lucrarea Epitaful judelui regal Valentin Seraphin, datată 1639, pe care ea a restaurat-o integral, este acum expusă publicului larg în expoziția permanentă din Palatul Brukenthal. Reușita Cristinei e una extraordinară pentru un voluntar și pentru un proaspăt absolvent de facultate, mai ales că lucrarea a fost una cu foarte multe probleme. Epitaful e o sculptură în lemn, pictată, și pentru o cât mai bună restaurare, Cristina a fost nevoită, de exemplu, să acopere în bobițe cu diamentru de un milimetru o suprafață de zeci de centimetri pătrați.

Nominalizarea Cristinei la categoria Voluntarul anului 2014 în Sibiu a fost făcută de Secția Educație, Marketing și Comunicare a Muzeului Național Brukenthal, iar Cristina a concurat cu alți patru voluntari din județul Sibiu la acest titlu.
Gala pentru Supervoluntari  este unicul eveniment de promovare a voluntariatului și premiere a celor mai activi voluntari, a activităților și suporterilor acestora la nivelul județului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu