o legendă vie a teatrului, lilly krauss kalmar, împlinește 91 de ani

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu îi spune „la mulți ani” uneia dintre cele mai fascinante mânuitoare de păpuși din România. Lilly Krauss Kalmar împlinește, pe data de 4 decembrie, frumoasa vârstă de 91 de ani. lilly krauss kalmar

Lilly Krauss Kalmar sau tanti Lilly așa cum îi spun colegii actori de la Teatrul GONG din Sibiu și-a făcut debutul ca actor și mânuitor de păpuși în 1956, iar de atunci și până azi a jucat și regizat peste 190 de spectacole.  Din 1956 și până în 1977, actrița a lucrat zi de zi pe scena teatrului sibian, până ce a fost scoasă la pensie. „Problema pensionării a fost una deosebită pentru mine. La vremea aceea vârsta de pensionare era împărţită pe categorii: ieşeau primele la pensie baletistele de la operă, suflătorii de la Filarmonică şi artiştii de circ şi acrobaţii. Se considera că au o muncă grea şi periculoasă în unele momente. Imediat după ei veneam noi, păpuşarii, cu o vârstă de pensionare de 45 de ani femeile şi 50 de ani bărbaţii.”, declara Lilly Krauss Kalmar, care a fost rechemată la scenă în 1994 pentru a conduce secția germană a teatrului cu păpuși de la Sibiu.
Printre cele mai apreciate spectacole din repertoriul actual al teatrului sibian, ce poartă semnătura acesteia, se numără „Aventurile lui Pinocchio”, „Muzicanții din Bremen”, „O rază de soare”, „Prințul fericit”, „Broscuța fermecată” sau „Balada vremii care trece”.
„Tanti Lilly e veselă mereu ca o zână, iar în această zi specială îi urăm de aici, de la Teatrul GONG, un sincer la mulți ani! Pentru noi e important să facem acest gest ca un semn de mulțumire pentru dedicația acesteia față de actori, copii și teatru în general.” a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Ultima oră

Comentariul meu