Sibienii ar putea să aibă în viitorul apropiat încă două unități de tip market și hypermarket. Este vorba de construirea unui hipermagazin Kaufland pe spațiul fostei edituri Polsib și a unui magazin al celor de la Penny, amplasat aproape vis-a-vis.

kaufland
De altfel a și fost solicitată emiterea acordului de mediu, adresa fiind efectuată către Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu de  SC POLSIB SA prin SC IMMO VISION SRL  pentru proiectul „Construire hipermagazin Kaufland, stand Imbiss, panouri şi totemuri publicitare, împrejmuire şi accese incintă, amenajare parcare, soluţie de trafic, organizare de şantier” propus a fi amplasat în municipiul Sibiu, str. Şoseaua Alba Iulia, nr. 40,  CF 103751 judeţul Sibiu
Viitorul hipermarket ar urma să fie amplasat pe terenul cu suprafaţa de 26437 mp și s-a propus realizarea investiţiei în două etape.
”Etapa I prevede mobilarea părţii de nord vest a parcelei cu suprafaţa 16874 mp, reprezentând 63,83 % din totalul parcelei,  prin construirea unui hipermagazin Kaufland tip Kaba 2014 model 2B cu stand Imbiss şi amenajările aferente.  Partea de sud est a parcelei cu suprafaţa de 9563 mp  (36,17 %), va face obiectul fazei  II de investiţie”, se arată în proiectul depus spre avizare la APM Sibiu.
Acolo ar urma să fie amenajate și un număr de 203 locuri de parcare.
”Clădirea care va adăposti hipermagazinul este o construcţie parter tip hală cu dimensiuni exterioare 89,56×51,68 m; alipit acesteia se va construi, pe fundaţii continue din beton şi suprastructură metalică  o rampă de descărcare a produselor şi colectare a deşeurilor. (…) La nivelul parcelei pe porţiunea dintre hipermagazin şi Şoseaua Alba Iulia va fi amenajată o parcare  clienţi cu capacitatea de 203 locuri, cu două accese (unul din  sensul giratoriu şi altul din strada Malului).

Penny în apropiere
Pe partea opusă a Şoselei Alba Iulia, la intersecţia cu strada Ştrandului,  este în curs de avizare un proiect pentru hipermagazin Penny Market, astfel că pe lângă Kaufland va mai răsări probabil și primul magazin în oraș al acestui lanț comercial
Conform celor de la APM Sibiu proiectul propus nu necesită parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată.

Ultima oră

Comentariul meu