scurgeri de substanțe toxice la scandia sibiu! zeci de persoane evacuate și una rănită!
FOTO: arhivă

Situație complicată noaptea trecută la fabrica celor de la Scandia, de pe strada Sibiu. ISU a fost solicitat să intervină în cazul unor scăpări de substanțe toxice, iar peste 60 de persoane au fost de ugență evacuate, iar pentru una a fost nevoie de spitalizare.scandia sibiu

Marți dimineață în jurul orei 01:41, Detaşamentul de Pompieri Sibiu a intervenit pe strada Podului din municipiul Sibiu, în urma unei avarii a instalaţiei de răcire cu amoniac aparținând celor de la Scandia Sibiu
”Au rezultat scurgeri de aproximativ 100 l ulei frigorific şi au fost emanate gaze de amoniac în concentraţie între 47-52 %”, se arată într-un comunicat al ISU Sibiu.

Zeci de persoane evacuate
Sub comanda inspectorului șef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurențiu-Cosmin Balcu, s-au deplasat de urgență autospeciala CBRN încadrată cu echipaj de cercetare și evaluare specializat, două echipaje de pompieri cu două autospeciale cu apă și spumă, două echipaje SMURD și grupa operativă a inspectoratului. ”S-a procedat la evacuarea a 60 persoane din clădirea afectată, precum și la prelevarea probelor pentru stabilirea substanței emanate și a nivelului de concentrație a acesteia”, mai  spun cei de la ISU.

O persoană internată în spital!
Unul din cei 60 de angajați evacuați a avut nevoie de ajutor medical, el fiind de altfel transportat la spital și internat pe terapie intensivă. ”Este stabil. Se pare că este vorba de o intoxicație involuntară cu amoniac”, a spus Decebal Todăriță, de la Spitalul Județean Sibiu.
Este vorba de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu