ora de sibiu live: iohannis a demisionat! consiliul local a desemnat-o pe astrid fodor, primar interimar!

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, va demisiona din functia de primar al municipiului Sibiu în cadrul unei ultime conferințe de presă, marți 2 decembrie la ora 13.00. O oră mai târziu, Consiliul Local desemnează cine va asigura interimatul. ORA DE SIBIU transmite în direct ambele evenimente.iohannis demisie

Primarul Klaus Iohannis are programată pentru ora 13.00 o conferință de presă în sediul administrației locale. Atunci, președintele ales își va anunța demisia din funcția de primar al Sibiului, pentru a se dedica celei de conducător al României.
Iohannis își ia La Revedere și de la reprezentanții presei locale, după 14 ani de colaborare cu mass-media din Sibiu.
O oră mai târziu, consilierii locali se întrunesc într-o ședință extraordinară. În temeiul art.39 alin.2 şi alin. 3 din Legea nr.215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, Primarul Municipiului Sibiu convoacă Consiliul Local al Municipiului Sibiu în şedinţă extraordinară  care va avea loc în data de 02.12.2014, ora 14.00, la sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Sibiu.

VEZI ÎNREGISTRAREA CONFERINȚEI DE PRESĂ A LUI IOHANNIS. VEZI LIVE ÎN PLAYERUL DE LA FINALUL ARTICOLULUI PARTICIPAREA LUI IOHANNIS LA ȘEDINȚA DE CONSILIU LOCAL (ORA 14:00)
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=NNTFbWJUhUk”]
În cadrul ședinței există doat două proiecte pe ordinea de zi.
Primul proiect de hotărâre este cel  privind exercitarea de către unul dintre viceprimari a atribuţiilor conferite de lege primarului în perioada de vacanţă a funcţiei de primar al Municipiului Sibiu
Cel de al doilea este legat de rectificarea bugetului local al Municipiului Sibiu.

Fodor, favorită să devină primar interimar
Viceprimarul Astrid Fodor, va fi mai mult ca sigur cea care va prelua atribuțiile temporar, ale funcției de primar, după ce Klaus Iohannis, va anunța tot marți, de la ora 13.00, demisia sa din funcția de edil public al Sibiului. Cealaltă variantă este desemnarea viceprimarului Virgil Popa, ca primar interimar, dar aceasta are șanse mici de realizate, deoarece Fodor are de partea sa majoritatea consilierilor FDGR.
VEZI ȘEDINȚA DE CONSILIU LOCAL ÎN PLAYERUL DE MAI JOS!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=9mm6P0RPtzQ”]

Fodor a dat prima declaratie ca primar interimar!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=b0ZfnT8RIpg”]

Ultima oră

Comentariul meu