video românia împânzită de 1 decembrie cu steaguri ”made in sibiu”

Zeci de mii de steaguri, printre care și cele din orașul unirii, Alba Iulia, flutură astăzi în toată România,  de ziua națională. Aproape toate sunt confecționate într-o fabrică din județul Sibiu.steaguri

Apropierea zilei de 1 Decembrie intensifică agitaţia şi creşte profitul unei firme din Sibiu care pregăteşte zeci de mii de steaguri tricolore pentru majoritatea regiunilor din ţară. Peste 100 de oameni lucrează intens în această perioadă să onoreze comezile primite, astfel încât românii să sărbătorească aşa cum se cuvine Ziua Naţională.
O bună parte din steagurile pe care le vedem arborate pe străzile oraşelor din ţară, de Ziua Naţională sau cu ocazia altor evenimente importante, provine de la Sibiu. Ele sunt concepute şi finisate în atelierul deschis în municipiul Sibiu şi la fabrica din Mârşa.
Cererea este variată şi în funcţie de bugetul fiecărei instituţii:de la steagurile clasice, de 1,35/90 , arborate pe lance, până la steaguri uriaşe.
Totul a inceput in urma cu 20 de ani, cu doar 3 masini de cusut vechi si ruginite, aruncate la gunoi, pe care le-au reconditionat. In timp fabrica s-a dezvoltat, iar in ziua de azi impanzesc tara cu steaguri.. In aceasta perioada sunt comenzi mai mari si diversificate, iar din noiembrie piata steagurilor se reanima si diverse institutii solicita diferite tipuri de steaguri. Anul acesta au avut comenzi importante si foarte mari,  zeci de mii de steaguri, steaguri in dimensiuni clasice, steaguri de dimensiuni atipice care masoara de sute de metrii patrati si altele.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=KElHnLR0XIc”]
De cativa ani au deschis si o sectie de costume populare romanesti ce sunt comandate de ansamblurile folclorice din intreaga tara, pentru spectacolele de 1 decembrie.

Ultima oră

Comentariul meu