Ziua Naţonală a României este sărbătorită la Muzeul în Aer Liber cu ,,pomana porcului”! Vorbim despre un obicei întâlnit de secole prin satele din România. Totul începe la ora 11.00, pe 1 decembrie, în Dumbrava Sibiului.
Datina va fi repusă în scenă la 96 de ani de la Marea Unire cu ajutorul unor bucătari inimoşi. Ei vor folosi pentru asta reţete tradiţionale, păstrate cu sfinţenie dealungul timpului şi transmise apoi din generaţie în generaţie.
De 1 decembrie, festinul culinar va începe la ora 11:00, la Cârciuma din bătrâni (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). Aici bucătarii îi vor întâmpina pe localnici şi turişti cu porţii zdravene de tochitură de porc cu mămăliguţă, adică ,,pomana porcului”, asezonate (la cerere) cu murături din noua producţie a hanului.
Special pentru acest eveniment, bucătarii vor sacrifica un porc care cântăreşte în jur de 200 de kilograme, iar ,,pomana porcului” va fi pregătită în două ceaune de câte 50 de kilograme fiecare. Preţul unei porţii va fi de 15 lei, spun bucătarii.
Cei interesaţi vor putea totodată să se aprovizioneze pentru sărbători şi pentru lunile friguroase de iarnă cu slană, cârnaţi, tobă şi caltaboş pregătite pentru cele mai rafinate gusturi după reţete ţărăneşti vechi.