video raluca turcan cere demisia lui ponta. spune că are motive întemeiate!

Conducerea Partidului Național Liberal Sibiu a avut programată o conferință de presă, vineri la prânz. Ora de Sibiu a transmis în direct conferința.

raluca turcan
Conferinţa de presă a avut loc la sediul PNL Sibiu, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 34.
Conferința a fost susținută de deputat Raluca Turcan.
Aceasta este prima întâlnire oficială cu presa după succesul categoric de la alegerile prezidențiale, al lui Klaus Iohannis și vine la câteva ore după ce aproximativ 130 de membrii PNL s-au întâlnit cu președintele ales, joi seară la restaurantul Hermania.

Iată declarațiile Ralucăi Turcan

PNL cere demisia miniștrilor Pricopie și Costoiu pentru ignoranța cu care a fost tratată cercetarea românească!
În decembrie 2014, în România, există o instituţie care nu funcţionează, pentru că decidenţii nu vor. Decidenţii sunt: primul-ministru Victor Ponta, ministrul educaţiei Remus Pricopie şi ministrul delegatat pe educaţie pentru învăţământ superior, Mihea Costoiu.
Consiliul Național al Cercetării Științifice, organismul care gestiona selecţia, finanțarea si evaluarea proiectelor de cercetare, nu este numit de 18 luni. În consecinţă, nu este funcțional.
Cât timp a funcţionat nu au mai existat suspiciuni de fraudare a competițiilor de proiecte, de direcţionare politică a fondurilor, ci banii erau alocați pe criterii de calitate și performanță.
De când a venit PSD la guvernare, această instituția a fost marginalizată și s-a urmărit desființarea ei.
În anul 2014, PSD a directionat doar 30% din bugetul pentru cercetare al Ministerului Educației naționale către această instituție;
În aprilie 2013, ca protest în faţa reducerii bugetului de cercetare dezvoltare inovare, consiliul şi-a dat demisia în bloc. De atunci nu a existat nicio reacţie, posturile sunt vacante de 18 luni şi instituţia e lăsată să moară.
Anul acesta, au fost lansate în competiție doar patru programe, în ultimul trimestru, cu bugete extrem de mici.
Iar finanțarea a  inceput în 2014 la un buget aprobat de 50% din bugetul inițial al proiectului, ceea ce pune sub risc obținerea rezultatelor așteptate.
Cer Premierului Victor Ponta:
1. Demisia Miniștrilor Remus Pricopie și Mihnea Costoiu;
2.  Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene pentru proiecte de cercetare;
3.Atragerea tinerilor în domeniul cercetării;
4. Solicităm ca cei doi miniştri, Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu, înainte de ași prezenta demisiile să publice raportul anual, prevăzut de lege (Legea nr 1/2011, art. 216 al. 2 lit. j), privind starea învăţământului superior. În ultimii trei ani, cei doi miniştri au încălcat legea, prin nepublicarea acestuia. Le solicit să prezinte raportul aşa cum cere LEN 1/2014, art. 94 al. 2 litera v, în faţa Parlamentului.
PNL cere demisia miniștrilor Pricopie și Costoiu pentru ignoranța cu care a fost tratată cercetarea românească!

Victor Ponta a sacrificat siguranța românilor pentru voturi!
Victor Ponta a pus în pericol siguranța românilor inaugurând în mare grabă, cu doar 2 zile înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale tronsonul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu.
Guvernul PSD se lăuda că va construi 1200 km de autostradă. Nu a reușit să inaugureze nici măcar un singur km de drum până în ajunul alegerilor prezidențiale. Deschiderea celor aproximativ 22 km de autostrada a fost doar un exercițiu prost de imagine realizat în detrimentul soluțiilor sigure de trafic.
Circulația  pe tronsonul Săliște Cunța s-a deschis înaintea alegerilor prezidențiale, pe 14 noiembrie 2014, iar după nici 10 zile de circulație au apărut problemele: o crăpătură în asfalt care indică grave probleme de proiectare!
Principalii vinovați sunt: prim-ministrul Ponta și ministrul transporturilor Ioan Rus care s-au ambiționat să „inaugureze” acest tronson, deși lucrările de consolidare impuse de alunecările de teren din zonă erau încă în desfășurare!
Ceea ce s-a întâmplat pe tronsonul 3 al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, după 10 zile de circulație, este încă o dovadă a incapacității guvernului Ponta, a lipsei de respect față de români și o măsură a iresponsabilității fără margini.
Ponta împreună cu ministrul Ioan Rus au inaugurat o lucrare neterminată și trebuie să-și asume vina prin demisie!

VEZI ÎNREGISTRAREA DE LA CONFERINȚA  DE PRESĂ ÎN PLAYERUL DE MAI JOS!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=35OZK-3Jjno”]

Ultima oră

Comentariul meu