trei zile pline de evenimente la muzeul în aer liber și alte locații din sibiu

Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 12:00, va avea loc vernisajul expoziţiei ,,Ilie Moise-crochiu de colecţie” la Muzeul  de Etnografie Universală Franz Binder (Casa Hermes, Piaţa Mică nr. 11). Expoziţia respectivă vine ca un dar de sărbători pentru toţi iubitorii de cultură.

iarna muzeu sibiu
Şi tot sâmbătă, însă între orele 15:00 şi 18:00 va avea loc în Piaţa Mare ,,Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor”, un eveniment ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Festivalul este organizat în cadrul Târgului de Crăciun printr-un parteneriat cu Asociaţia Events For Tourism.  Cu acest prilej, 150 de colindători din Alba şi Sibiu vor vesti apropierea marii sărbători a Naşterii Domnului tuturor turiştilor şi localnicilor strânşi în centrul istoric.

Ziua de 1 decembrie începe la C.N.M. ASTRA o acţiune devenită în timp o tradiţie. Este vorba despre ,,pomana porcului”, un festin culinar organizat an de an de Ziua Naţională a României la Cârciuma din Bătrâni (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). ,,Pomana Porcului” va începe la ora 11:00.

La ora 12:00, de Ziua Naţională a României, Complexul Naţional Muzeal ASTRA participă în calitate de co-organizator la inaugurarea Muzeului Asociaţiunii, eveniment care va avea loc pe 1 decembrie, ora 12:00,  în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu (etaj 1, corp A). În acelaşi cadru şi la aceeaşi oră va avea loc vernisajul expoziției ,,Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român: 1861-1950”, o ,,generaţie” distinctă, cunoscută în popor sub numele de ASTRA.

Important de ştiut este că luni, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, toate expoziţiile din unităţile muzeale C.N.M. ASTRA din Piaţa Mică (Muzeul  de Etnografie Universală Franz Binder, Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca EMIL SIGERUS) sunt închise, iar Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi deschis între orele 9:00 şi 17:00 (programul de iarnă).

Ultima oră

Comentariul meu