TUDOR GHEORGHE MALIȚIOS LA ADRESA LUI IOHANNIS: ”...un preşedinte care chinuie limba română

 Tudor Gheorghe a declarat înainte unui concert susținut după alegerile prezidențiale, că românii ar fi fost martorii unei mari manipulări şi „au dat peste un preşedinte care chinuie limba română“, precizând totuşi că are toată stima pentru preşedintele ales Klaus Iohannis, scrie activenews.ro.

tudor-gheorghe

Rapsodul a vorbit, în cadrul unei conferinţe susţinute înainte de concertul de la Roman, despre Alegerile prezidenţiale 2014 şi despre „senzaţionala manipulare“.

„În general, românii spun ce aud că li se spune. Eu umblu prin toată ţara, mă întâlnesc cu tot felul de oameni, la toate nivelele. Senzaţia mea este puţin altfel. Nu-i niciun fel de revoluţie. Probabil o să ne dăm seama de ce s-a întâmplat şi cât de senzaţională a fost manipularea asta. Pentru că a fost o manipulare. Am toată stima pentru domnul Iohannis…“, a declarat artistul, citat de activenews.ro.

Mai apoi, în concert, cântăreţul a spus despre actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, că vorbeşte „o engleză de vaporean, care acostează la Amsterdam şi ştie să întrebe unde e strada aia cu felinare roşii“, iar rezultatul alegerilor l-a catalogat drept „un blestem“. „Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“, a spus artistul, citat de activenews.ro.

„Pe data de 2 noiembrie am votat, alături de câteva milioane bune de români, Victor Ponta. Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni să spun acest lucru. Eu cred că, la ora actuală – şi e dreptul meu să cred asta, la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Pentru că este tânăr, avem nevoie de un preşedinte cetăţean român, tânăr, inteligent şi, mai ales, viu… Viu!“, a declarat Tudor Gheorghe. La rândul său, Victor Ponta i-a răspuns pe pagina sa de Facebook: „Susţinerea maestrului Tudor Gheorghe mă onorează. Vă mulţumesc! Vă preţuiesc şi vă respect enorm pentru că ţineţi viu spiritul românesc, dragostea de limbă şi mândria noastră naţională!“.

Nu la fel de încântat s-a arătat muzicianul şi actorul Ioan Gyuri Pascu, membru al fostului grup de umor Divertis, care i-a reproşat lui Tudor Gheorghe, pe care l-a numit „Bardul Neamului Românesc“, că s-a implicat în campania electorală şi le-a spus oamenilor cu cine să voteze. De asemenea, Tudor Gheorghe a stârnit controverse şi în luna august, când a transmis un mesaj de susţinere postului Antena 3, după ce Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani.

Chiar tatăl artistului, Ilie Tudor, fost deţinut politic, a refuzat să împărtăşească viziunea fiului său şi s-a arătat deranjat că numele său a fost folosit „în campania de salvare a unui comunist murdar.“ scrie adevărul.ro.
Citeste mai mult: adev.ro/nfpeiw

Ultima oră

Comentariul meu