zeci de exponate c.n.m. astra sibiu pe platforma google cultural institute

Un număr de 51 de exponate C.N.M. ASTRA (22 de monumente din Muzeul in aer liber si 29 de piese din colectiile Muzeului Franz Binder) se află printre cele mai importante colecţii din muzee şi instituţii de artă din România prezente pe platforma Google Cultural Institute.biserica din bezded, muzeul civilizatiei populare traditionale astra

Iniţiativa a fost gândită pentru a oferi oamenilor din toată lumea ocazia de a vizita și de a descoperi cu uşurinţă pe internet obiecte și colecții muzeale de prim plan.
Potrivit Google Cultural Institute, utilizatori acestei platforme pot explora acum universul satului românesc, prin gospodăriile expuse online în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu. De asemenea, sunt disponibile și piese relevante ale spaţiului etnografic extra-european din Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA.
,,Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, o prezență de marcă în peisajul culturii românești, este o instituție dinamică, aflată în permanent contact cu publicul său, care înțelege să își deschidă în permanență colecțiile prin mijloace cât mai diverse și mai atractive. De aceea prezența Muzeului ASTRA în mediul virtual, demarată cu câțiva ani în urmă, prin cadrul programului de digitizare a colecțiilor prin intermediul platformei Europeană, se consolidează astăzi prin includerea a 22 de monumente din cel mai mare muzeu în aer liber, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului precum și a 29 piese din colecțiile Muzeului de Etnografie Universală ”Franz Binder” în platforma Google Cultural Institute. Suntem deosebit de încântați să facem parte din primele muzee și instituții de cultură din România care își expun colecțiile pe platforma Google Cultural Institute.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, Director General al Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu.
„Colaborăm cu peste 600 de muzee, arhive și alte instituții culturale din toată lumea, oferind vizitatorilor acces la sute de colecții și obiecte de artă disponibile la cea mai bună rezoluție. Începând de astăzi, muzee și instituții de cultură din România pot fi vizitate virtual prin colecțiile expuse de acestea pe Google Cultural Institute. Dorința noastră este să punem tehnologia în slujba instituțiilor culturale, pentru a permite acestora să își prezinte capodoperele în moduri inovatoare și atrăgătoare.”, a declarat dl. Simon Rein, Program Manager Google Cultural Institute.
Google Cultural Institute este o platformă digitală care oferă acces la patrimoniul istoric și cultural din întreaga lume, prin intermediul internetului. Oricine poate astfel explora picturi, desene, sculpturi, fotografii, artefacte religioase, manuscrise și multe alte obiecte din muzee și colecții din toată lumea. Google Cultural Institute reunește peste 600 de instituții partenere din 60 de țări.

zeci de exponate c.n.m. astra sibiu pe platforma google cultural institute

Ultima oră

Comentariul meu

Publică