video foto etajul 4 al maternităţii din sibiu a fost modernizat. arată incredibil!

De săptămâna trecută, Secţia Clinică Neonatalogie cu Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală şi Secţia Clinică Prematuri din cadrul SCJU Sibiu îşi desfăşoară activitatea în condiţii moderne, odată cu reintrarea în circuitul funcţional al etajului IV al maternităţii ca urmare a încheierii procesului de renovare completă a acestuia.

maternitate sibiu

Suprafaţa utilă totală dată în folosinţă este de 1022 de m2 în care se regăsesc:

Secţia Clinică Neonatalogie
– Coridor;
– Filtru aparţinători;
– Filtru personal cu Grup sanitar;
–  4 saloane cu 2 paturi cu grup sanitar propriu;
– Cameră tratament;
– Cabinet şef secţie;
– Cameră de gardă;
– Cameră lucru asistente;
– Registratură – Arhivă;
– Bucătărie de lapte – preparare;
– Sală de mese cu oficiu;
– 2 Grupuri sanitare personal;
– Grup sanitar paciente;
– Depozit rufe curate;
– Depozit material steril;
– Cabinet;
– Camera muls;
– Sterilizare.

Terapie Intensivă Neonatală
– Coridor;
– 3 Saloane de Terapie Intensivă Neonatală cu 4 incubatoare fiecare;
– Cameră observaţie pentru asistente;
– Cameră lucru pentru asistente.

Secţia Clinică Prematuri
– Coridor;
– 2 Saloane copii prematuri cu 9 incubatoare fiecare şi un salon cu 3 incubatoare;
– Cameră de lucru asistente;
– Cabinet asistentă şefă;
– Cabinet medic;
– Depozit rufe curate;
– Depozit material steril;
– Oficiu curăţenie;
– Depozit material risc biologic.

Zona lifturilor:
– cameră lenjerie curată;
– cameră lenjerie murdară;
– vestiar cu grup sanitar personal;
– oficiu curăţenie;
– coridor.

„Odată cu reintrarea etajului IV în circuitul maternităţii, putem spune că am făcut un mare pas spre ceea ce înseamnă şansa la viaţă, întrucât în cadrul Terapiei Intensive Neonatale şi Secţiei Clinice Prematuri se întâmplă adevărate miracole. De aceea ne bucurăm că eforturile şi realizările cadrelor medicale sunt acum dublate de existenţa unor condiţii de nivel european şi sperăm că astfel am contribuit şi noi la conturarea unui viitor mai bun pentru copiii noştri. Este pas important pe care nu l-am fi putut face fără sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean dar şi un moment deosebit de important pentru Spitalul Judeţean, dintr-o serie pe care o dorim cât mai lungă ”, a declarat Dr. Vasile Spinean, Managerul SCJU Sibiu.

Spaţiile renovate beneficiază de dotări tehnice de ultimă generaţie
Astfel, pentru Secţia Clinică Neonatologie – Terapie Intensivă, fiecare salon de TI este dotat cu câte două fronturi de lucru (ansamblu igienă nou-născut) precum şi cu rampe consolă tip bridge (rampe suspendate) utilate cu accesorii pentru gaze medicale (oxigen, aer comprimat, aspiraţie).
Tot în cadrul Secţiei Clinice Neonatologie saloanele cu 2 paturi pentru paciente beneficiază de rampă medicală pentru fiecare pat, dotată cu accesorii medicale;
În cadrul Secţiei Clinice Prematuri, saloanele cu 9 incubatoare sunt dotate cu rampe medicale tip bridge şi câte o rampă medicală de perete cu 3 posturi. Toate rampele şi consolele sunt utilate cu accesorii gaze medicale. Pentru salonul cu 3 incubatoare, dotările constau în o rampă medicală de perete cu 3 posturi. De asemenea, în fiecare salon se regăseşte câte un front de lucru (ansamblu igienă nou-născut).

Ca dotări  generale spaţiile beneficiază de:
1.  Un circuit electric complet nou format din:
– câte un tablou electric şi UPS (unitate sursă neîntreruptibilă) pentru fiecare salon de Terapie Intensivă Neonatală şi Prematuri;
– instalaţii electrice curenţi tari – iluminat şi prize;
– instalaţii şi echipamente electrice curenţi slabi: sistem voce-date, semnalizare incendiu, apel
asistenţă, control acces, monitorizare video, TV;
2. circuit de gaze medicale complet nou cu instalaţii şi echipamente;
3. Instalaţii termice şi sanitare complet noi.
Etajul IV al maternităţii SCJU Sibiu este dat în folosinţă după ce, în luna iulie a anului curent au fost finalizate alte 30 de saloane (15 saloane la nivelul II, pentru Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie şi 15 saloane la nivelul III (rooming-in) pentru Secţia Clinică Neonatalogie, cu o suprafaţă utilă totală de 700 m2 (350 m2/nivel).
Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află într-un proces complex de reabilitare şi modernizare, gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.
Valoarea totală a investiţiei este de 25,86 milioane de lei cu TVA inclus.
Valoare investiţiei pentru etajul IV este de aprox. 3.000,000 lei cu TVA inclus (suma este aproximată, pentru că în contract nu sunt defalcate valorile pe fiecare corp şi etaj).
În momentul de faţă stadiul fizic al lucrărilor pentru întregul proiect este de aproximativ 68%.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=f_0IHmMh0oY”]
Lucrările au început în data de 19 iulie 2011 şi sunt executate de către un joint-venture româno-austriac, format din S.C. VAMED (Austria) şi S.C. VALVE INTERNAŢIONAL BRĂILA.  Ulterior, modificările succesive de proiectare, atât pe partea de construcţii cât şi pe cea de instalaţii, au dus la depăşirea valorii iniţiale a proiectului dar, în urma eforturilor Ministerului Sănătăţii, lucrările s-au reluat într-un ritm accentuat în luna ianuarie 2014.

VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA CONFERINȚEI DE PRESĂ
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=YFHyu7hWj7A”]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ma bucur ca se renoveaza si ca totul e pe cale sa reintre pe linia normala. Da acele cabluri trebuie ascunse, arata oribil, ca o oala de spaghetti imprastiata prin tot salonul terapiei intensive, faceti lucru bun, pana la capat. Keep up the good work!