FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

Jurnaliștii de la wowbiz.ro au mers în Germania ca să vadă unde locuiesc părinții președintelui ales, Klaus Iohannis. Aceștia au descoperit că aproape nimeni din oraș nu știe că tatăl și mama primului om din stat în România, au domiciliul în Wurzburg.

Wurzburgul este un orasel bavarez de 125.000 de locuitori, situat intre Frankfurt si Nuremberg. Este linistit, elegant si incarcat de istorie. Cand cobori din tren, in gara, si patrunzi pe stradutele orasului, ai o senzatie stranie, de cetate medievala.

Fortareata Marienberg, cu vechiul pod principal in fata
Fortareata Marienberg, cu vechiul pod principal in fata

Cladirile, strazile, aleile, frunzele asternute de toamna pe caldaram dau, laolalta, senzatia unei carti postale vechi. E un oras frumos si cochet, de o liniste ireala pentru un bucurestean pentru care masinile forjate, caxoanele, lumea grabita si zgomotul de fond reprezinta un „modus vivendi”.

Din cand in cand, cate un biciclist mai fosneste cursiv, ca un sarpe, ruland peste frunzele uscate. E adevarat, am ales sa mergem in Wurzburg intr-o zi nu tocmai prietenoasa din punct de vedere meteorologic, de noiembrie – weekend fiind, insa linistea  si calmul parea ca pusese stapanire peste oras cu mult, mult timp inaintea sosirii noastre.FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

Undeva, pe o straduta situata intr-o zona destul de periferica a orasului asezat pe Raul Main, un afluent al Rinului, se afla casa in care locuiesc inca din 1992, parintii presedintelui ales al Romaniei. Este singura casa din zona, asezata cumva stingher, printre cladiri mult mai inalte pe care putem sa le numim lejer blocuri.

FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

WOWbiz.ro a scris ca Gustav Heinz si Susanne Iohannis, tatal, respectiv mama noului presedinte al Romaniei, au parasit tara in 1992 si s-au stabilit in Germania, la Wurzburg. Intr-un interviu recent, Klaus Iohannis a dezvaluit ce meserii au avut ai sai inainte sa plece din tara: “Parintii mei au fost oameni simpli, fara functii: mama a fost sora medicala, fara apartenenta politica, iar tata a fost tehnician la o intreprindere”. El a fost completat de un verisor al lui Carmen, sotia sa, care a marturisit pentru presa locala: „A fost muncitor, nu genul de om care a devenit din profesor politician. Era sufletist, bun. Pe vremuri mergeam mai des la Sibiu, tatal lui era blanar”.

FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

Locatarii din zona habar nu au ca vecinii lor pe care ii cunosc de peste 20 de ani sunt parintii presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Si nimic nu tradeaza vreun posibil rang inalt.

Nu exista vreo firma de protectie care sa le pazeasca casa, pe casuta postala scrie simplu: Johannis, iar in fata case sunt parcate multe masini, dar niciuna cu numar de Romania, semn ca SPP-ul nu a primit nicio misiune in zona. FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

Pe gardul casei din Wurzburg, un simpatizant al lui Iohannis, cu siguranta roman, a lipit un mic steag al tarii noastre, cu chipul presedintelui ales pe post de stemaFOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!Un singur detaliu poate atrage atentia cunoscatorilor: un steag mic, al Romaniei, cu chipul lui Klaus Iohannis, lipit pe gardul casei. Probabil, vreun roman stabilit in Wurzburg a vrut sa marcheze, in acest fel, reusita fiului lui Gustav si al Susannei. CUn simbol care reprezinta ceva pentru romani, dar… nimic pentru trecatorii nemti din oras, care nu numai ca nu-l remarca, pe gard, dar si daca l-ar vedea, cel mai probabil, nu l-ar intelege.FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!FOTO Iată unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis. Vecinii nici nu știau lângă cine stau!

Pe cutia postala de pe casa parintilor este scris numele „Johannis”

 sursa: wowbiz.ro

Ultima oră

Comentariul meu