ora perfectă pentru sex: dimineață, la prânz sau seara? video

A Lunch Break Romance este un film al cărui subiect a făcut furori pe forumuri – deşi se văd zilnic şi se plac, niciunul dintre protagoniști ei nu are curajul să facă primul pas; deşi stau unul lângă altul, nu vorbesc, doar îşi aruncă priviri languroase. Această poveste haioasă, ne spune cum pauza de prânz poate fi o super ocazie pentru a flirta.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=vTIliikmu-4″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/vTIliikmu-4/maxresdefault.jpg” caption=”A Lunch Break Romance”]
Totuşi, de ce sexul în pauza de prânz este atât de excitant? Sexologul de origine catalană şi, în acelaşi timp, vicepreşedintă a Federaţiei Spaniole de Sexologie, doctor Francisca Molero susţine că intervalul orar dintre ora 14 şi ora 16 este cel mai propice pentru a face sex.

Stresul cotidian, cauză a problemelor în cuplu

Din cauza stresului cotidian şi a programului încărcat, cuplurile nu mai alocă suficient timp activităţii sexuale. Sexul reprezintă o parte fundamentală a unei relaţii, aşa că aceste momente de intimitate trebuie strecurate în programul fiecăruia dintre noi.

Diferenţe de bioritm între femei şi bărbaţi?

Într-un cuplu, unul dintre parteneri poate fi nocturn, celălalt diurn, iar într-un anumit moment al zilei bioritmurile lor erotice pot coincide. În acest caz, pauza de prânz este cel mai propice moment pentru a face sex, mai ales vara – poţi lua masa, te poţi relaxa şi poţi avea o mică întâlnire amoroasă.

Sexul în timpul zilei este mult mai excitant deoarece ţine de fantezie, de periculos, de adrenalină. Dacă iei masa cu o persoană de care eşti atras, te gândeşti automat la sex. Timpul e limitat, ştii că trebuie să te întorci la birou, iar acest lucru te motivează şi te excită mai mult decât în mod obişnuit.

Dimineaţa sau seara?

La celălalt pol al afirmaţiei doctorului Mulero conform căreia nu există diferenţe de bioritm între sexe, ci între persoane, se află spusele sexologului german Peter Platz care dezvăluie un studiu interesant care arată momentul în care femeile şi bărbaţii au libidoul mai ridicat.

Imediat ce ne trezim. Peter Platz spune că în momentul în care ne trezim organismul feminin este încă adormit din cauza temperaturii mai scăzute a corpului şi a nivelului ridicat de melatonină – hormonul somnului. Acest lucru nu îi include şi pe bărbaţi care au, în această parte a zilei, libidoul crescut.

Dimineaţă târzie. Peter Platz susţine că femeile ating nivelul maxim al endorfinelor şi se excită mai uşor, iar bărbaţii au nivelul de testosteron foarte ridicat, cel mai ridicat de pe toată perioada zilei.

Ora prânzului. Este momentul în care femeile şi bărbaţii se sincronizează cel mai bine din punct de vedere sexual. Sexul este foarte excitant şi satisfăcător pentru ambii parteneri datorită adrenalinei secretate – timp limitat, posibilitatea de a fi certat de şef dacă întârzii.

Noaptea. După ce luăm cina şi ne rămâne destul de puţin timp liber înainte să ne culcăm, nivelul melatoninei la femei creşte şi dispoziţia pentru sex scade, chiar dacă seara poate fi catalogată drept momentul hormonal „cel mai romantic”.

WhatsApp-ul şi infidelitatea
Gândiţi-vă la urmăorul scenariu: seara, după serviciu, e ocazia perfectă pentru o întâlnire amoroasă fugitivă cu persoana cu care ai vorbit toată ziua pe WhatsApp pentru a încălzi atmosfera. În acest sens, numeroase studii au evidenţiat faptul că numărul infidelităţilor a crescut considerabil odată cu apariţia reţelelor de socializare.

Ultima oră

Comentariul meu