sondaj: vot pentru prima doamnă a româniei. carmen iohannis sau maria băsescu?

Maria Băsescu, Nadia Constantinescu şi Nina Iliescu sunt cele trei prime doamne pe care le-a avut România după 1989. Venită din Sibiu, Carmen Iohannis va fi cea de-a patra. Dacă aţi avea posibilitatea de a alege dintre cele patru, pe cine aţi vota drept primă doamnă a României?carmen basescu

Cei de la Gândul au inițiat un astfel de sondaj.

După alegerile de duminică, românii vor avea de la sfârşitul anului o nouă primă doamnă: Carmen Iohannis.

În vârstă de 54 de ani, soţia lui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazar”, din Sibiu. Cuplul Iohannis, căsătorit de 25 de ani, nu are niciun copil.

Maria Băsescu este încă prima doamnă a României. Aceasta a lucrat în domeniul turistic, pe litoralul românesc al Mării Negre. A avut inclusiv o afacere în parteneriat cu cumnatul ei Mircea Băsescu. Maria Băsescu a administrat şi societatea „Vega Transport Management”, la care unic acţionar era Traian Băsescu. Acesta a închis însă afacerea atunci când a ales să candideze pentru preşedinţie. Maria şi Traian Băsescu sunt căsătoriţi de 39 de ani. Au împreună două fete, Ioana şi Elena, şi doi nepoţi: o fată şi un băiat.

Nadia este soţia lui Emil Constantinescu, cel care a fost preşedintele României în perioada 1996-2000. Aceasta a fost juristă şi i-a fost colegă lui Emil Constantinescu la Facultatea de Drept din Bucureşti. Aceştia sunt căsătoriţi de 51 de ani şi au împreună două copii: Dragoş şi Norina.

Nina Iliescu a fost prima doamnă a României după căderea regimului comunist. În vârstă de 84 de ani, Nina a fost mereu o prezenţă discretă. Cei doi sunt căsătoriţi de 63 de ani şi nu au niciun copil.

VOTEAZĂ ȘI TU ÎN SONDAJ AICI!

CITIȚI ȘI:

VIDEO EMOȚIONANT – SOȚIA LUI IOHANNIS primită de elevii săi cu aplauze și urale

IOHANNIS l-a UMILIT pe PONTA și pe Facebook. CIFRĂ FABULOASĂ la numărul de fani!

IOHANNIS RELAXAT – PRIMA zi dupa alegeri a jucat tenis la Sibiu (FOTO)

CE S-A ÎNTÂMPLAT IERI TIMP DE O ORĂ ÎN PRIMĂRIA LUI IOHANNIS

VIDEO Iohannis și-a luat ADIO de la angajații Primăriei Sibiu: Bine v-am găsit ACASĂ!

ASEARĂ, ÎNTÂLNIRE ACASĂ LA PREȘEDINTELE IOHANNIS

Alegeri în minim 3 luni pentru NOUL PRIMAR. UITE CINE ESTE interimar la Sibiu!

VIDEO Prima noapte acasă pentru PREȘEDINTELE IOHANNIS și soția Carmen. De dimineață a plecat la București

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. NU se poate vota la o asemenea rușine de sondaj.
    Să ne aducem aminte de discreția proverbială a tuturor celor trei foste Prime Doamne.
    Să ne aducem aminte de delicatețea Mariei Băsescu, o adevărată Doamnă într-o haită de lupi, ce au aruncat cu cele mai abjecte mizerii asupra vieții ei private.
    Să ne aducem aminte de modestia și anonimitatea Ninei Iliescu sau a Nadiei Constantinescu.
    Pentru ca seria Primelor doamne să fie continuată, în mod fericit, de Carmen Iohannis, o ființă de o modestie și de un bun-simț rar întâlnite.
    Așadar iată votul meu:
    Nina Iliescu – 1 vot
    Nadia Constantinescu – 1 vot
    Maria Băsescu – 1 vot
    Carmen Iohannis – 1 vot.

    AM ZIS!

  2. Nepotrivit „top”, nepotrivit „vot” si nepotrivita preluarea. Mai intai, haideti sa o onoram pe actuala prima doamna si sa-i multumim cum se cuvine pentru ca ne-a reprezentat cu stoicism, cu demnitate 10 ani, fara sa-si depaseasca competentele si mai ales fara scandaluri (vezi primele „doamne” din Franta…). Abia apoi sa-i uram mult succes viitoarei doamne! Ca sibieni sa fim mandri ca vom avea un presedinte si o prima doamna sibieni, sa gasim resurse si idei pentru initiative originale, inclusiv mediatice, demne de Sibiu, care sa determine un trend pozitiv si in presa.