europa pe dos: topul negativ al europei - românia, surpriză!

Ştiai că TVA-ul în Ungaria este de 27 %, că în Olanda, dacă eşti biciclist, viaţa ta e constant în pericol sau că francezii sunt cei mai slabi vorbitori de limbă engleză din Europa? Dacă te gândeşti să vizitezi ţările bătrânului continent sau, mai mult decât atât, dacă te gândeşti să te muţi în afara ţării şi nu vrei să fii luat prin surprindere iată o listă elaborată de Thrillist, cu „defectele” fiecărei ţări.tari

1. Austria: Cei mai tineri fumători
Tinerii austrieci consideră – dintr-un motiv necunoscut – că fumatul este un lucru foarte cool. Un procent de 29,4 % dintre austriecii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani fumează zilnic fără a ţine cont de pericolul pe care îl presupune acest viciu care poate provoca numeroase probleme medicale care pot duce la decesul prematur.

2. Belgia: blocaje rutiere infernale
Traficul în Belgia este un adevărat chin, aşa că transportul cu maşina personală te poate aduce la disperare! Bruxelles sau Anvers, oraşe mari ale Belgiei, sunt printre cele mai aglomerate metropole din Europa.

3. Bulgaria: Libertate limitată pentru presă
Conform informaţiilor furnizate de către ONG-ul Reporteri fără frontiere, Bulgaria este ţara cu cea mai limitată libertate pentru presă din Uniunea Europeană şi se situează pe locul 87 din lista ţărilor lumii. Probabil că cei din Bulgaria nici nu vor putea să citească acest articol! La celălalt pol, de libertatea cea mai mare se bucură presa finlandeză.

4. Croaţia: puţine programe Erasmus
Atunci când ne gândim la Erasmus – cel mai mare program universitar de burse de studiu din Europa – ne vin în minte oraşe precum Roma, Lille, Aarhus sau Sheffield. În comparaţie cu populaţia sa, Croaţia este ţara cu cel mai mic grad de participare în ceea ce priveşte acest schimb interuniversitar de burse. Acest lucru se datorează faptului că este ultimul şi cel mai nou membru al Uniunii Europene.

5. Cipru: Tinerii de 18 ani nu se duc la facultate
Cu ce îşi ocupă timpul tinerii de 18 ani din Cipru? Nu putem răspunde cu exactitate, dar cert este că nu merg la şcoală. În Europa, această ţară prezintă cel mai mic procentaj de şcolarizare în rândul celor de 18 ani.

7. Danemarca: Magazinele Zara nu au succes
Spre deosebire de alte ţări europene în care lanţul spaniol de magazine Zara are un mare succes, danezii nu prea îşi fac cumpărăturile aici, iar din această cauză nu există decât două astfel de magazine în toată ţara.

7. Estonia: Diferenţe salariale mari
Deşi suntem în anul 2014, încă mai există discriminare pe baza sexului. În Estonia, pe acelaşi post, o femeie câştigă cu până la 27,3 % mai puţin decât un bărbat.

8. Finlanda: Depresia este foarte răspândită
Este alarmant câte cazuri de depresie există în Finlanda. Nu se ştie dacă factorul principal este clima sau există şi alţii, cert este că procentajul locuitorilor diagnosticaţi cu depresie este foarte mare.

9. Franţa: Limba engleză nu este un punct forte
Deşi România se poate lăuda cu un nivel foarte ridicat de cunoaştere a limbii engleze printre locuitorii săi, francezii nu stau la fel de bine la acest capitol. Aşa că, dacă te gândeşti să mergi în Franţa, ar trebui să de apuci de studiat franceza deoarece acolo limba lui Shakespeare nu te va ajuta foarte mult.

10. Germania: Preferă chiria
Germania este ţara cu cei mai puţini proprietari de locuinţe din Europa. Spre deosebire de popoarele latine care au un spirit al proprietăţii foarte dezvoltat, cumpărarea unei case nu se numără printre priorităţile germanilor care preferă să stea cu chirie.

11. Slovacia: Nu ies la vot
În Slovacia, foarte puţini oameni ies la vot. Ultimele alegeri organizate nu au înregistrat decât un procent de 13,05 din populaţie, o cifră infimă pe lângă prezenţa la urne a unei ţări precum Belgia, unde au votat 89,64 % dintre locuitori.

12. Slovenia: Decese din cauza alcoolului
Slovenia este ţara din Europa în care sunt înregistrate, anual, cele mai multe decese cauzate de consumul excesiv de alcool.

13. Spania: Rata abandonului şcolar foarte mare
În Spania, procentajul celora care nu absolvă învăţământul obligatoriu este de 23,5 %.

14. Grecia: Cea mai mare datorie externă
La sfârşitul anului 2013, Grecia avea o datorie externă în valoare de 130,3 % din PIB-ul său, o rată enormă în comparaţie cu alte ţări membre ale Uniunii Europene.

15. Ungaria: Cel mai mare TVA
Ungaria este ţara cu cea mai mare Taxă pe Valoarea Adăugată, de 27 %. Dacă te duci în vacanţă aici şi vrei să cumperi suveniruri pentru prietenii tăi, ai grijă câţi bani aloci pentru acest lucru sau s-ar putea să te întorci acasă cu buzunarele goale.

16. Olanda: Dacă eşti biciclist eşti în pericol
Olandezii sunt europenii cu cel mai ridicat risc de deces cauzat de mersul cu bicicleta. Acest lucru nu este deloc ciudat având în vedere că acest mijloc de transport este din ce în ce mai popular şi mai îndrăgit în Europa.

17. Irlanda: Fibroză chistică
În Irlanda se înregistrează cel mai mare număr de cazuri de fibroză chistică din toată Europa, adică 1 din 1,800 de oameni se naşte cu acestă boală.

18. Italia: Al Capone nu era singurul care nu îşi plătea taxele
Se pare că suma estimată pe care Italia o pierde anual din cauza taxelor şi impozitelor neplătite este de 239 de milioane de euro. Mafia şi evaziunea fiscală merg mână în mână în această ţară.

19. Letonia: Închisorile sunt pline
Letonia are cel mai mare procentaj de oameni încarceraţi din toată Europa – la fiecare 100,000 de locuitori ai ţării, 305 sunt în închisoare.

20. Lituania: Cea mai mare rată a sinuciderilor
În Lituania se înregistrează cele mai multe sinucideri din Europa – de zece ori mai multe decât în Grecia.

21. Luxemburg: Puţine resurse pentru educaţie
În 2007, această ţară nu a dedicat decât 3,15 % din PIB pentru finanţarea sistemului de învăţământ. Recent, Luxemburg s-a trezit în mijlocul unei polemici după ce companii precum Pepsi, Ikea sau Burberry si-au redirecţionat fondurile de la companiile din Spania către societăţi luxemburgheze pentru a scăpa de impozitele spaniole.

22. Malta: Nu este ţara potrivită pentru antreprenori
Pe lista celor mai favorabile ţări pentru deschiderea unei afaceri, elaborată de către Banca Mondială, Malta se situează pe locul 161 din 189, deasupra unor ţări precum China unde se presupune că există o mai mare birocraţie.

23. Polonia: E vreun doctor prin apropiere?
Există foarte puţine şanse să întâlneşti un doctor pe stradă în Polonia, având în vedere că aici sunt cei mai puţini doctori pe cap de locuitor în ceea ce priveşte media europeană.

24. Portugalia: Puţini copii lusitani
În Portugalia se înregistrează doar 7,9 naşteri la mia de locuitori. Această cifră este aproape dublă în ţări ca Irlanda.

25. România: Puţine cinematografe
România are cele mai puţine săli de cinema per locuitor – 3,8 cinema-uri pentru fiecare milion de locuitori. La extrema opusă se află Republica Cehă unde la un milion de oameni sunt 49,2 cinematografe.

26. Regatul Unit: Cel mai mare consum de droguri
Cocaina, amfetaminele, extasy-ul sau LSD-ul sunt cele mai consumate droguri în Regatul Unit.

27. Suedia: Fără paturi în spital
În Suedia, numărul de paturi din spitale este cel mai redus din toată Europa. Poate din cauză ca suedezii se îmbolnăvesc mai rar!

Ultima oră

Comentariul meu