astrid fodor conduce deocamdată sibiul în locul lui iohannis

Viceprimarul municipiului Sibiu Astrid Fodor (FDGR) rămâne cu atribuţiile lui Klaus Iohannis preluate încă de la începutul campaniei electorale. Fodor va continua să se ocupe de activităţile primarului până când Consiliul Local Sibiu va alege un primar interimar dintre cei doi actuali viceprimari.

„Aceste atribuţii s-au delegat lunar, încă de la debutul campaniei electorale. Acest lucru se întâmpla chiar şi în momentul în care primarul era în concediu de odihnă. Domnul primar a fost în concediu fără plată pe durata campaniei şi Astrid Fodor a avut delegate atribuţiile lui. Acest lucru este prevăzut de articolul 70 din legea 215/2001”, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, Astrid Fodor are delegate atribuţiile până la sfârşitul lunii noiembrie. Este posibil ca delegarea să se prelungească şi pe parcursul lunii decembrie sau este posibil să se întrunească Consiliul Local Sibiu, care să aleagă un primar interimar.

„Consiliul Local alege, potrivit legii, un primar interimar, prin vot secret. Primarul interimar se alege dintre cei doi viceprimari”, au declarat sursele citate.

Alegerea primarului interimar se impune doar după vacantarea postului de primar, Klaus Iohannis fiind nevoit să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că primarul Klaus Iohannis a precizat că va anunţa personal paşii pe care urmează să îi facă după ce Curtea Constituţională va valida rezultatele scrutinului din 16 noiembrie.

Cel de-al doilea post de viceprimar este ocupat de Virgil Popa, membru PNL, însă Astrid Fodor are cele mai mari şanse să devină primar interimar, până la organizarea alegerilor parţiale pentru un nou primar, având în vedere că FDGR deţine majoritatea în Consiliul Local Sibiu.

Pe de altă parte, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, a afirmat, într-un comunicat de presă transmis marţi, că organizaţia judeţeană nu a luat încă o decizie cu privire la o eventuală candidatură la Primăria Sibiu.

„La nivelul organizaţiei judeţene a PNL Sibiu nu s-a discutat încă cine va candida la Primăria Sibiu sau dacă Partidul Naţional Liberal va susţine pe cineva. Acum prerogativele sunt atribuite doamnei viceprimar in funcţie, Astrid Fodor, şi probabil de aici a provenit confuzia că Partidul Naţional Liberal Sibiu o va susţine dacă va candida pentru Primăria municipiului Sibiu. Repet, PNL Sibiu nu a luat încă nicio decizie referitor la acest subiect”, a susţinut Cazan.

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

SURSA: MEDIAFAX

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. MIE NU IMI INSPIRA INCREDERE ACEASTA DOAMNA . BANUIND CA ESTE DE ETNIE GERMANA , DECI ESTE UN OM CORECT , M-AM ADRESAT ANUL TRECUT DANSEI IN PROBLEME DE URBANISM SI DE PROTECTIA MEDIULUI . IN LOC SA ACTIONEZE POTRIVIT LEGII , DANSA IN PRIMUL RAND M-A PARAT CELOR CULPABILI , APOI MI-A TRIMIS UN RASPUNS CU CARE II ACOPEREA PE FAPTASI CU NISTE MINCIUNI. NU CEREAM NIMIC IN INTERESUL MEU , ERAU PROBLEME ALE TUTUROR .NU SEAMANA DANSA CU KLAUS IOHANNIS . DEPARTE GRIVA DE IEPURE !