Barack Obama a aruncat cu critici dure asupra Rusiei, pentru implicarea in conflictul din Ucraina, dupa ce televiziunea rusa a difuzat cateva imagini cu un avion de lupta care doboara aeronava Malaysia Airlines.

„Agresiunea rusa” din Ucraina este „o amenintare pentru lume”, a afirmat Obama in marja summitului G20 de la Brisbane, Australia.

Drept exemplu, el a facut referire la „doborarea” avionului Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei, prezentand condoleante pentru cei 38 de australieni care si-au pierdut viata in tragedia aviatica.

Moscova a fost intens criticata pentru presupusa sa implicare in tragedia aeriana, expertii afirmand ca avionul malaezian a fost doborat in urma unei explozii similare cu cea provocata de o racheta sol-aer. Separatistii prorusi sunt suspectati ca au doborat avionul, provocand moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord, desi acestia neaga comiterea atacului.

Rusia pretinde insa ca avionul de linie a fost doborat de un avion de lupta, iar imaginile din satelit difuzate de televiziunea >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu