presa internaţională despre victoria "surprinzătoare" a lui iohannis la prezidenţiale: "klaus iohannis - preşedinte. victor ponta îşi recunoaşte înfrângerea"

Agenţia France Presse, Reuters, Associated Press şi ANSA relatează despre victoria surprinzătoare a lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale din România, notând că scrutinul a fost marcat de probleme pentru românii din diaspora.
Presa germană relatează, în ediţiile online, despre victoria etnicului german Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din România, notând că succesul acestuia reprezintă „o surpriză”.

Românul de origine germană Iohannis a devenit noul şef al statului, titrează cotidianul Die Welt, precizând că actualul premier, Victor Ponta, a început campania electorală în calitate de favorit.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pai cum poate ma sa activeze Guvernul cu haorrate cand le sufla coalitia in ceafa? Erau toti acolo calare peste ei. Nu mai tii minte ce crizoi politic era si pe atuncea, ca pd facea marsuri cu nu ne vindem tara, mineriadele, regiunea autonoma Valea Jiulu si alte minunatii de genu asta tot pe atunci se vehiculau. Daca ar fi implementat tot ce aveau ei in program se rupea coalitia, asa ca au umblat mai mult cu carpitul decat cu reparatiile capitale.Mentalitatea democratica era inca frageda, nu era ca acuma cand omul intelege ce inseamna politica. Albania nu se poate compara cu Romania, la ei au intervenit forte de mentinere a pacii ca sa opreasca anarhia. Posibil ca noi sa ne fi indreptat in aceeasi directie cu PDSR daca nu venea CDR.Aciuma cine iese, neamtu de la Sibiu?