patriarhul daniel despre iohannis - adesea dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini(?!)

Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pare că știe mai bine ca oricine politică. După ce s-a afișat în dese rânduri alături de conducerea PSD și premierul Victor Ponta, iar ierarhii și preoții au făcut campanie pe față pentru social-democrați, în cursul serii de ieri s-a răsucit cu 180 de grade și a vorbit de noul președinte al țării – Klaus Iohannis, în cadrul predicii de la Palatul Patriarhiei.

În cuvântul de învăţătură rostit în paraclisul Reşedinţei patriarhale, PF Daniel a explicat învăţăturile ce reies din Evanghelia de duminică – “Pilda samarineanului milostiv”.

“Aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajută cu harul Său, adesea într-un mod neaşteptat. De multe ori ne vine în ajutor un străin pe care nu l-am văzut vreodată sau de la care niciodată nu am aşteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astăzi ne arată, aşadar, că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică”, a spus PF Daniel, potrivit basilica.ro.

El a mai explicat că “fiecare om poate deveni mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu prin care El lucrează în lume ca să ridice şi să vindece pe cei răniţi trupeşte şi sufleteşte”.

“În istoria poporului român, >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ‘tereq. Ai facut campanie nonstop lu Ponta si acu spui ca D-zeu a lucrat prin Iohannis. Sa mai prinzi tu public credul vreodata.