oportunităţi de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii din sibiu

Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Sibiu au aflat astăzi despre oportunităţile naţionale de finanţare în cadrul unei conferinţe din Programul „UNCTAD/EMPRETEC România pentru spijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”.

cindrea sibiu
La conferinţă au participat: Florin-Nicolae Jianu, ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism-departamentul pentru întreprinderi mici şi mijlocii,mediu de afaceri şi turism, Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Gheorghe Aldea, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Livia Ilie, prorector Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Florin Luca, şef birou Oficiul Teritorial pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie Braşov.
În timpul întâlnirii au fost înmânate 16 acorduri pentru 16 firme care au angajat tineri absolvenţi.
„Am venit în Sibiu cu două obiective: avem un program foarte bun de educaţie antreprenorială dedicat tinerilor şi antreprenorilor,  un program pe care ministerul nostru îl susţine, un program care de ani de zile se desfăşura pentru regiunea dumneavoastră numai în Braşov, l-am adus în acest an la Sibiu. Am mutat aceste cursuri astfel încât să beneficieze de ele cât mai mulţi oameni. Al doilea obiectiv  semnăm şi înmânăm 16 acorduri cu 16 firme din Sibiu care crează un număr de 50 de locuri de muncă care vor fi susţinute din fonduri europene. Noi avem un program naţional din fonduri europene de 40 de milioane de euro care susţine salariile absolvenţilor 2014. Dacă sunt aboslvenţi de liceu se susţine salariul de 900 de lei net pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni. Dacă e absolvent de facultate se susţine salariul pe o perioadă similară 6-12 luni în cuantum net de 1300 de lei. Este un program foarte util atât pentru antreprenori care beneficiază de o susţinere din fonduri europene cât şi pentru absolvenţi pentru care ar fi fost greu să-şi găsească un nou loc de muncă” a declarat Florin- Nicolae Jianu, ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism.
Autorităţile sibiene consideră aceste programe extrem de importante atât pentru firme cât şi pentru tineri şi speră să beneficieze de ele cât mai mulţi sibieni.
„Cred că oportunităţile de finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii nu fac altceva decât să sprijine propriile dumneavostră proiecte de dezvoltare, dar şi pe cele ale judeţului Sibiu. Cred că întâlnirea  este importantă pentru strategia de dezvoltare a judeţului şi strategiile dumneavostră individuale ale companiilor pe care le reprezentaţi. Ne propunem să asigurăm şi să sprijinim dezvoltarea companiilor dumneavoastră şi a judeţului Sibiu”, a transmis participanţilor la conferinţă Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
„Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă o parte importantă din economia românească iar sprijinul acestora constituie un important vector în dezvoltarea României”, a precizat la rândul său Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu.
„Este mai mult decât binevenit un astfel de program pentru cei care sprijină dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. România este prima ţară din Europa în care se implementează acest program operaţional care deja există în alte câteva zeci de ţări de pe alte continente”, consideră Gheorghe Aldea, preşedinte Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu.
Livia Ilie , prorectorul Universităţii „Lucian Blaga” i-a asigurat pe cei prezenţi de continuarea colaborării prin pregătirea tinerilor pentru piaţa muncii.
„Suntem alături de acest proiect pentru că ceea ce oferim noi, universitatea sunt resurse umane pregătite la înalt nivel şi cred că aici printre reprezentanţii IMM-urilor sunt foarte mulţi absolvenţi ai universităţii noastre şi angajamentul nostru este să colaborăm pentru a oferi pregătirea necesară celor care coordonează, iniţiază şi a celor care lucrează în aceste întreprinderi mici şi mijlocii”.
Conferinţa de prezentare a oportunităţilor naţionale de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii va avea loc şi vineri 14 noiembrie la Mediaş.

Ultima oră

Comentariul meu