58% dintre alegătorii cu drept de vot din regiunea Transilvania consideră că Victor Ponta a fost mai bun decât Klaus Iohannis în prima confruntare dintre cei doi, de la Realitatea TV, se arată într-un sondaj de opinie realizat de CSCI.
Înfrângerea lui Iohannis a fost confirmată și în celelalte regiuni ale țării. În Moldova, 77% dintre respondenți au spus că Ponta a fost mai bun ca Iohannis, în timp ce în Muntenia 73% dintre alegători au aceeași opinie.
La nivel național, 70% dintre respondenții sondajului CSCI au apreciat că Victor Ponta a dominat în prima dezbatere cu Klaus Iohannis.
Degringoladă în tabăra lui Iohannis: majoritatea votanților săi spun că Ponta a fost mai bun
Iohannis a fost văzut ca un învins în pri¬ma confruntare cu Ponta și de majoritatea votanților săi. Astfel, 55% dintre cei care au declarat că ar vota cu Klaus Iohannis, au spus că acesta a fost clar dominat de contracandidatul său în dezbaterea televizată de la Realitatea TV.
Acest rezultat denotă practic starea de spi¬rit din rândul activiștilor ACL, care au lucrat pentru Iohannis în campania electorală și care își văd acum toată munca zădărnicită de prestația favoritului lor.
Nehotărâții l-au văzut mai bun pe Victor Ponta
Victor Ponta este perceput ca marele câștigător al confruntării de la Realitatea TV și în rândul alegătorilor indeciși, care nu aveau o opțiune clară la începutul dezbaterii.
65% dintre aceștia au spus că Victor Ponta a fost mai bun în confruntarea cu Klaus Iohannis, opinie care i-ar putea determina să voteze în cele din urmă cu candidatul social-democrat.
În esență, convingerea nehotărâților reprezenta principala miză a dezbaterilor televizate, întrucât cel care convinge mai mulți alegători din această categorie își poate asigura victoria în scrutinul din 16 noiembrie.
Sondajul a fost realizat de CSCI, la comanda Fundației Multimedia, în data de 11 noiembrie, pe un eșantion național de 800 de persoane cu drept de vot, care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV. Interviurile au fost aplicate prin metoda CATI. Marja de eroare este de ±3,5%, la un nivel de probabilitate de 0,95