revenirea la normal: alăptat la absolvire

Curentul pro alăptare în detrimentul alăptării artificiale cu lapte praf, puternic susținută de indusctria producătoare de lapte praf, începe să își facă loc tot mai mult în societate, trezind la realitate mămicile secolului XXI. Puterea exemplului este cel mai bun mod de promovare a faptului că alăptarea este un lucru firesc, nu rușinos.

În ziua ceremoniei de absolvire din cadrul Universităţii Sunshine Coast, absolventa Jacci Sharkey a marcat evenimentul printr-o poză în care îşi poartă cu mândrie roba şi toca şi îl alăptează pe fiul său, micuţul Alek. Tânăra de origine australiană a trimis universităţii poza împreună cu un mesaj de mulţumire, iar conducerea a postat-o pe pagina oficială de Facebook. În doar câteva zile, poza a strâns mai mult de 300 000 de like-uri.

„Este o onoare pentru mine şi sunt mândră că universitatea a distribuit această poză”, a declarat Sharkey pentru ziarul The Huffington Post. „Acest lucru demonstrează sprijinul acordat tuturor studenţilor săi – fie ei atleţi, olimpici sau mame”. Deşi au existat şi reacţii negative în urma publicării acestei fotografii în care alăptează, tânăra susţine că acest lucru este o simplă coincidenţă şi că poza nu intenţiona să surprindă decât succesul de a fi reuşit să absolve şi să fie şi mamă în acelaşi timp. „Mi-aş fi făcut aceeaşi poză dându-i fiului meu un sandwich sau un biberon cu lapte”, ne-a asigurat tânăra.
„Am vrut să le demonstrez şi altor mame care vor să îşi continue studiile că acest lucru este posibil. Pentru mine poza este un simbol al femeii care le poate avea pe toate – atât o carieră, cât şi o familie”, spune cu mândrie Jacci.
Jacci Sharkey, care mai are un fiu pe nume Ari, şi-a luat licenţa în Resurse Umane. Aceasta a declarat că momentul în care i-au înmânat diploma a fost unul dintre cele mai speciale din viaţa ei, alături de naşterea fiilor ei sau ziua în care s-a căsătorit. Familia a jucat un rol deosebit în reuşita sa, ajutând-o foarte mult pe parcursul studiilor.
Deşi majoritatea mesajelor şi reacţiilor au fost „extrem de pozitive”, proaspăta absolventă a spus că nu va lăsa comentariile răutăcioase să îi influenţeze viaţa. „Până la urmă voi face ceea ce cred eu că este mai bine pentru copilul meu, şi nu ceea ce consideră un necunoscut.”

Ultima oră

Comentariul meu