mircea cazan: răspunsuri la ultima scrisoare... nu a lui mihai eminescu, ci a reeşapatului sorin ilieşiu

Constat că în ultimul timp domnul senator Sorin Ilieşiu a devenit un concurent redutabil pentru posturile TV centrale de ştiri arondate premierului Victor Ponta.

cazan

A făcut o obsesie pentru Klaus Iohannis, şi la fel ca şi Antena3 şi România Tv şi lansează zilnic atacuri peste atacuri la adresa prezidenţiabilului ACL. Luni, 10 noiembrie, dl Ilieşiu a trimis „ultima” scrisoare lui Klaus Iohannis în care reia, la pachet, dar cu multe inexactităţi faţă de „original” toate atacurile la adresa candidatului ACL din ultima lună, a celor două posturi tv.

Stau şi mă întreb, dacă tot are o părere aşa de negativă vis-a-vis de prezidenţiabilul ACL de ce a acceptat domnul Ilieşiu să devină candidat tocmai în municipiul condus de Klaus Iohannis? Sau, de ce pe 1 martie 2013 i-a propus lui Klaus Iohannis să demareze proiectul „Sibiu-Capitală regională” şi s-a mândrit printr-un comunicat de presă cu acceptul primarului municipiului Sibiu? Atunci, pentru domnul Ilieşiu, Klaus Iohanis era omul bun, iar acum a devenit omul rău? Nu sunt acestea singurele întrebări care se impun în ceea ce-l priveşte pe domnul Ilieşiu.

De ce oare pe 14 august 2007 domnul Ilieşiu cerea printr-un comunicat de presă ca „PSD să-şi asume trecutul FSN-ist”, şi acum este în aceeaşi barcă a majorităţii parlamentare cu partidul pe care acum 7 ani îl hulea? Sau cum explică domnia sa că pe 11 aprilie 2013 anunţa – tot printr-un comunicat de presă – că va cere în Senat demisia ministrului Constantin Niţă, iar acum speră să prindă un loc la masa guvernului alături de cel căruia îi cerea demisia?

Nu ştiu dacă voi primi vreun răspuns, dar aş vrea să ştiu, când a avut dreptate Sorin Ilieşiu, pe 5 octombrie 2006, când a lansat un apel pentru susţinerea Monicăi Macovei pentru funcţia de Comisar European, sau în septembrie 2014, când a catalogat-o „marionetă a păpuşarului Băsescu?”. Sau, când a fost corect Sorin Ilieşiu, pe 10 martie 2006, când a lansat un apel către intelectualii români în care spunea că „Preşedintele Traian Băsescu are o datorie extrem de importantă şi sunt sigur că o va îndeplini aşa cum se cuvine” sau în ultimul an când asociază termenul de „mafiot” regimului Băsescu?

Toate acestea, la prima vedere poartă numele de inconsecvenţă. Dar cred că în cazul domnului Ilieşiu este vorba de ceva mai mult. Personal, nu pot spune ce, pentru că sunt inginer, nu medic.

Îl sfătuiesc pe Sorin Ilieşiu, tot pe puncte, aşa cum îi place domniei sale să structureze ale sale scrisori comandate de către Ponta via CAP Tăriceanu, următoarele:

-să nu se mai ocupe doar de atacuri mincinoase la adresa lui Klaus Iohannis, deoarece se umple de ridicol. Mai bine, Sorin Ilieşiu s-ar ocupa de onorarea mandatului său de senator de Sibiu şi să găsească soluţii viabile la problemele curente care ţin de activitatea senatorială în teritoriu. Să nu mai pretindă că vorbeşte în numele comunităţii sibiene deoarece până la momentul actual, a ignorat cu desăvârşire să susţină în Senat problemele cu care s-a confruntat comunitatea sibiană, şi sunt convins că dacă va veni în circumscripţia electorală în care a fost ales, niciun cetăţean nu-l ştie.

-ţin să aduc lămuriri asupra scandalului fabricat în jurul copiilor din Răşinari, adoptaţi acum 23 de ani de către o familie din Canada: sunt sănătoşi, la casa lor, au studii superioare şi lucrează în managementul unor instituţii financiare. Personal, am vorbit cu mama adoptivă a copiilor, am văzut fotografii recente ale lor care certifică faptul că sunt oameni realizaţi.

-în loc să tot prolifereze minciuni despre modul de dobândire al caselor lui Klaus Iohannis, mai bine l-ar întreba pe Victor Viorel Ponta de ce nu şi-a declarat toate cele 7 case, terenuri, păduri etc. în declaraţia sa de avere; sau mai bine, s-ar ocupa de procesul de incompatibilitate pe care-l are chiar domnia sa, Sorin Ilieşiu, cu Agenţia Naţională de Integritate. Sau, mai bine, să răspundă la întrebarea de modul în care a achiţionat locuinţa în care stă în Bucuresti a cărei valoare face cât toate imobilele declarate în mod transparent de Klaus Iohannis.

-dl Klaus Iohannis este cetăţean român de etnie germană şi a demonstrat că este un mult mai bun român decât d-voastră: fapt întărit şi de votul a 70% dintre cetăţenii sibieni care i-au demonstrat sprijinul pe 2 noiembrie, în primul tur al competiţiei prezidenţiale, cât şi în ultimii 14 ani când a fost ales primar al Sibiului din primul tur cu o majoritate covârşitoare.

– am afirmat în precedentele comunicate şi o reafirm şi cu această ocazie, că primarul Klaus Iohannis a fost prezent în ultimii 14 ani, la toate manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, Ziua Drapelului, Ziua Armatei etc

-acuzaţia dvs potrivit căreia Klaus Iohannis „pune cătuşe presei din Sibiu” este o minciună sfruntată deoarece niciun primar , în nicio ţară europeană, nu are în atribuţii cenzura presei. Probabil, dvs aveţi impregnată în memorie meteahna societăţii socialiste (care v-a format) de acum 25 de ani când, într-adevăr, se practica cenzura.

În încheiere, solicit d-lui Sorin Ilieşiu, aşa-zis senator de Sibiu, să-şi ceară scuze sibienilor pentru modul în care-i tratează. Ţin să-i reamintesc că acum doi ani, cînd a venit pentru prima dată în Sibiu cu trenul, nici nu ştia bine unde e localizat municipiul, şi cred cu toată tăria că nu ştie nici acum: pot număra pe degetele de la o mână de câte ori a fost prezent în Sibiu. Problema reală a reeşapatului Sorin Ilieşiu este că nu are nimic în comun cu Sibiul, spiritul, cultura sau sufletul lui, ci mai degrabă cu minciuna şi propaganda comunistă cu care a fost obişnuit şi în spiritul căreia s-a format si a cărei continuator vajnic este şi în prezent.

Dacă va mai călca în municipiul Sibiu, îi sugerez să vină cu bannerele din campania sa pentru alegerile parlamentare din 2012 în care era afişat sloganul “L-aţi văzut şi l-aţi auzit la Antena3, Realitatea TV, TVR, Digi 24, România TV”. Asta pentru că poate, poate îl va recunoaşte cineva în Sibiu.

Preşedinte PNL Sibiu, Deputat Mircea Cazan                

Ultima oră

Comentariul meu