el este cel mai popular locuitor din ocna sibiului. numele său stârnește zâmbetele tuturor!

E de meserie inspector pe fonduri europene și e mai cunoscut și decât primarul din ”Litoralul Ardealului”. Restanță Nicolae e extrem de popular în Ocna Sibiului și se mândrește cu numele său.

restanta

Nicolae Restanţă (54 de ani) are o fire veselă şi e gata oricând să povestească oricui îl întreabă cum stă treaba cu numele său, care l-a făcut celebru la şcoală, la facultate, dar şi la toate locurile de muncă pe care le-a avut.
Se simte mândru de numele lui, deşi se pare că la mijloc a fost o greşeală de scriere, atunci când i-a fost redactat certificatul de naştere al tatălui.
“Pe toţi din familie îi cheamă Restanţia, iar pe tata – Restanţă. Dar ce mi-e una, ce mi-e cealaltă?”, a explicat, amuzat, bărbatul pentru libertatea.ro. În facultate, nea Restanţă recunoaşte că a avut o singură restanţă, la Contabilitate, domeniu în care, culmea, a ales apoi să profeseze în cei 21 de ani de când lucrează la primăria din Ocna Sibiului.

Mai cunoscut decât primarul
Deşi numele său le aminteşte oamenilor de grijile lor cele mai mari, funcţionarul sibian susţine că acesta l-a ajutat şi în viaţă, şi în carieră, pentru că le rămâne tuturor în minte.
“Toată lumea mă cunoaşte! Vă puteţi imagina că numele acesta e greu de trecut cu vederea. Pe primar, de exemplu, îl cheamă Balteş (n.r.- primarul din Ocna Sibiului), iar aici sunt zeci de Balteş. Trebuie să treci la porecle ca să afli care dintre ei e, dar la Restanţă, ce să mai identificăm?”, a mai spus omul. Chiar dacă a luat mai multe credite de la bancă de-a lungul vieţii, nea Restanţă se laudă că nu a avut niciodată o restanţă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu exista o astfel de “meserie”, iar exprimarea cu “pe fonduri” in loc de ” de fonduri” este de absolvent de industrial, nu de jurnalistica!