cinci infractori periculoși, reținuți de poliție pentru tâlhării în arpașu de sus și albota

În dimineața zilei de duminică, o echipă de polițiști sibieni au reținut un grup de 5 bărbați care în cursul nopții au agresat doi bărbați. Cei cinci au bătut un bătrân la Arpașu de Sus și un agent de pază de la Albota.

mascati
În dimineața acestei zile, în jurul orei 10:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a fost sesizat telefonic, prin SNAU 112, de o localnică din Arpașu de Sus cu privire la faptul că vecinul său, un bărbat de 85 de ani, a fost victima unei infracțiuni comise cu violență.
”La fața locului s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu și Secției de Poliție Rurală nr. 4 Porumbacu de Jos. Victima, un bărbat de 85 de ani, a fost identificată în locuință, iar în urma discuțiilor purtate cu polițiștii a rezultat faptul că în cursul nopții de 08/09 noiembrie, cinci bărbați mascați au pătruns în locuința acestuia, l-au agresat și l-au imobilizat, obligându-l astfel, să le ofere informații cu privire la bunurile sau sumele de bani deținute. Suspecții i-au sustras victimei un televizor și mai multe bunuri alimentare”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Au agresat doi bărbați
În cadrul activităților specifice efectuate și beneficind de sprijinul localnicilor, polițiștii au reușit identificarea la scurt timp a celor 5 persoane suspecte, care se ascundeau pe câmp, în extravilanul localității Arpașu de Sus.
”În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că trei dintre suspecți au pătruns în cursul aceleiași nopți, în jurul orei 02:10, în încăperea unui agent de pază al unui complex turistic din zona Albota, pe care l-au agresat, părăsind imediat locul faptei speriați de strigătele de ajutor ale acestuia. Având în vedere faptul că doi din cei cinci bănuiți sunt domiciliați în localitatea Arpașu de Sus, aceștia s-au îndreptat spre această localitate, cunoscând faptul că victima de 85 de ani locuiește singură”, a mai explicat Luciana Balteș.

Reținuți pentru 24 de ore
Cei cinci supecți au vârstele cuprinse între 15 și 34 de ani, doi dintre aceștia sunt domiciliați în localitatea Arpașu de Sus iar restul în localitatea Veștem și județele Călărași și Suceava.
Împotriva celor cinci suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Porumbacu de Jos.

Ultima oră

Comentariul meu