psd sibiu a depus sesizare penală în legătură cu turismul electoral și votul multiplu în județ

Organizația Municipală PSD Sibiu a depus astăzi, 7 noiembrie 2014, o sesizare penală prin care reclamă votul multiplu practicat în turul întâi al alegerilor prezidențiale.

În documentul înregistrat la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu și însoțit de fotografii, PSD Sibiu solicită ”verificarea comparativă a documentelor de control/copii conforme ale autocarelor identificate în fotografiile anexate, a copiilor listelor electorale permanente și a tabelelor utilizate în cadrul secțiilor de votare de pe raza municipiului și județului Sibiu, precum și a declarațiilor pe proprie răspundere, în vederea descoperirii cazurilor în care o persoană a votat fără a avea drept de vot sau a votat de mai multe ori în același tur de scrutin”.ponta
Sesizarea penală este motivată prin faptul că în ziua alegerilor prezidențiale, turul întâi, a fost semanalată prezența a numeroase vehicole de transport persoane de capacitate mare (autocare, microbuze) în preajma secțiilor de vot, atât în municipiul Sibiu, cât și în județ.

Documentul depus la IPJ Sibiu conține peste 20 de exemple prin care se arată că în secții de vot aflate în localități care nu reprezintă atracții turistice, religioase sau culturale, au votat foarte mulți oameni pe listele suplimentare.

La aceste exemple se adaugă și observația că în ziua alegerilor nu au avut loc evenimente care să justifice un asemenea aflux de oameni.
Mai mult, suspiciunea de turism electoral și vot multiplu în favoarea candidatului ACL este justificată și de numărul imens al votanților pe listele suplimentare – 22.001 – cel mai mare înregistrat până acum în județul Sibiu în competițiile electorale.
PSD Sibiu a depus luni, 3 noiembrie 2014, o sesizare pe același subiect și la Autoritatea Electorală Permanentă, iar la Biroul Electoral Județean o plângere împotriva afișajului ilegal practicat de echipele candidatului Klaus Werner Iohannis în noaptea de duminică spre luni, plângere admisă ieri de BEJ.
Biroul de presă PSD Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu