Premiera “Lacul Lebedelor” se joacă cu CASA ÎNCHISĂ la Sibiu. Sold-out la bilete!

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 12 noiembrie 2014, de la ora 19:00, premiera spectacolului de balet clasic “Lacul Lebedelor”.

Cu o săptămână înainte de premieră toate biletele puse în vânzare pentru spectacolul “Lacul Lebedelor” au fost vândute. La cererea publicului, Teatrul de Balet Sibiu va programa în data de 6 decembrie 2014 o a doua reprezentaţie a spectacolului “Lacul Lebedelor”, pentru a oferi în acest fel şansa tuturor iubitorilor baletului clasic să vizioneze acest spectacol.

“Lacul Lebedelor”, cel mai îndrăgit spectacol de balet clasic
Din repertoriul internaţional al spectacolelor de balet clasic, “Lacul Lebedelor” este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite spectacole de către iubitorii dansului de pretutindeni. Muzica spectacolului este compusă de P.I. Ceaikovski, iar coregrafia originală este realizată de Marius Petipa şi Lev Ivanov. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu este realizată de coregraful rus Andrei Litvinov, Aleisha Gardner fiind asistenta de coregrafie a maestrului coregraf rus. Scenografia spectacolului este realizată de scenografa Anastasia Spătaru din Republica Moldova. Spectacolul îi va aduce în faţa publicului pe Ada Gonzalez (Spania) şi Mircea Munteanu (România) în calitate de solişti. Spectacolul “Lacul Lebedelor” a avut premiera mondială la data de 27 ianuarie 1895 la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Rusia.
«Cele mai cunoscute titluri din repertoriul internaţional al baletului clasic, “Romeo şi Julieta”, “Carmen”, “Don Quijote”, “Corsarul”, “Coppelia”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Raimonda”, “Giselle”, sunt deja în repertoriul de spectacole al Teatrului de Balet Sibiu. Este o mare bucurie pentru noi să completăm repertoriul propriu de spectacole cu unul nu doar dintre cele mai cunoscute dar şi dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet clasic. Faptul că premiera se va dansa cu casa închisă este o dovadă în plus a aprecierii publicului pentru acest spectacol şi totodată pentru munca depusă de Teatrul de Balet Sibiu în a prezenta spectacole de calitate şi înaltă ţinută scenică.» Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu
Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni până joi în intervalul orar 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul 8:00 – 13:30 şi din secretariatul sălii de spectacol, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B (vis a vis de Hotel Ramada / Cercul Militar), de luni până vineri, în intervalul orar 10:30 – 15:30.

Ultima oră

Comentariul meu