Iohannis la Cluj Napoca: Am un mesaj clar pentru etnicii maghiari

Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă avut loc joi la Cluj-Napoca că are un mesaj clar pentru etnicii maghiari din România. Primarul Sibiului a spus că se bazează pe voturile acestora în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Aici, în Cluj, o parte semnificativă a populaţiei, ca şi în restul Ardealului, sunt etnici maghiari şi vreau să le transmit un mesaj foarte clar: schimbarea pe care vreau să o fac este spre binele României, pentru o Românie a respectului, pentru o Românie prosperă, pentru locuri de muncă şi venituri decente pentru toţi cetăţenii români. Şi pe dumneavoastră vă priveşte această schimbare, cu toţii, români, maghiari, germani şi alte minorităţi, suntem cetăţeni români. Pentru toţi este nevoie de o Românie a respectului, prosperă şi liberă. Judecaţi bine atunci când votaţi”, a spus Iohannis.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

Ultima oră

Comentariul meu