csu învinge dramatic la cluj! sibiul a bătut cu 82-83 în derbiul ardealului!

Echipa sibiană a învins pe final de meci la un punct diferență în fața echipei care a eliminat-o în play-off. CSU a învins cu 82-83 (22-23, 25-14, 17-21, 18-25).

Sibiul a început mai bine meciul și a fost la timona partidei în primele 10 minute. Gazdele de la Cluj au revenit în joc și au intrat în avantaj la pauza mare, grație lui Millage și Mandache, tabela arătând scorul de 47-37 pentru BT.
CSU a dominat autoritat partea a II-a a meciului. Seals, Lee și Calotă au fost maeștrii la recuperări și sub panoul asdvers, iar Bojovic a arătat încă odată că merită să fie căpitanul din teren al sibienilor.
Universitarii au recuperat punct după punct și au întors soarta meciului în ultimul minut, minut în care Seals ne-a făcut să tresărim cu o super aruncare de la distanță, iar Calotă și-a dat sufletul pe parchet în apărare, alături de coechipieri.
Sibiul a jucat inteligent pe final de joc și asta s-a văzut și la finele meciului, atunci când spre deosebire de play-off-ul sezonului trecut, CSU a  ieșit învingătoare.

U-Banca Transilvania:

Millage 19, Silvasan 11, Lalovic 11, Hargrove 11, Mandache 9, Baciu 9, Jucan 6, Medvedj 4, Cuic 2

CSU Sibiu:

Bojovic 24, Seals 18, Lee 13, Popovic 10, Johnson 8, Calota 6, Bubnic 4

DECLARAȚII DUPĂ MECI:

Miodrag Perisic (CSU Sibiu): ”Un meci foarte important pentru noi, o victorie importantă și mai ales că am obținut-o în acest mod. Mă bucur pentru că nu ne-am dat bătuți, chiar dacă Clujul conducea cu 15-10 puncte, nu ne-am oprit.  Nu m-am gândit că meciul o să fie așa, așa este baschetul, dar cel mai important este să joci până la ultima secundă. Sezonul precedent, în ultimul sfert, în ultimele 37 de secunde erau 4 puncte și am pierdut. Cine joacă până la ultima secundă câștigă și de această data am fost noi aceia. Într-adevăr atmosfera nu a fost aceeași că anul trecut, nu au fost așa mulți oameni, dar nu vreau să comentez pe marginea acestui subiect, nu este problema mea. Clujul este o echipă foarte bună, arată ca o echipă, au jucat bine și așa cum am mai spus, nu ne-am dat bătuți, am jucat până în ultimul moment, am făcut multe greșeli în această seară, dar nu ne-am dat bătuți, așa a fost și în meciul cu Oradea și dacă vom continua în acest mod vom fi mai uniți și vom juca din ce în ce mai bine.”

Dorin Pintea (BT Cluj): „Astazi am pierdut, felicit echipa Sibiului pentru ca si-au jucat sansa pana la final. Noi am controlat primele trei sferturi, am jucat foarte bine in primele doua reprize, dupa aceea am mentinut ritmul si in sfertul al treilea, dar in ultimul am facut o serie de greseli foarte grave, atat in atac, cat si in aparare. Le-am permis adversarilor sa remonteze diferenta de zece puncte. Eu zic ca au castigat meciul pe recuperarile ofensive si pe mingile noastre pierdute. Este o infrangere foarte dureroasa pentru noi, sper sa ne remontam cat mai repede si sa ne pregatim de primul meci in EuroChallenge. Toti baietii sunt foarte afectati, am pierdut un meci pe care l-am pierdut in ultimul minut”.

Declaratii preluate de pe totalbaschet.ro și u-mobitelco.ro foto:csufans.ro

Ultima oră

Comentariul meu