cad stânci pe transfăgărășan. joi se închide traficul pentru detonări

Joi, 30 octombrie, începând cu ora 09:30, pe drumul național DN 7C Transfăgărășan, între km 130+900 și km 130+960, se va acționa pentru detonarea părților din versant ce pun în pericol viața trecătorilor.

Stâncile care stau să cadă pot afecta tronsonul de drum menționat și linia electrică de alimentare a consumatorilor din Zona Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Misiunea va fi coordonată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu și la aceasta vor participa echipa pirotehnică a inspectoratului, specialiști ai Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Județului Sibiu, Salvamont, Secției Drumuri Naționale Sibiu, Direcției Silvice Sibiu, Electrica și ai autorităților publice locale.

VEZI ȘI: VIDEO Detonări de stânci pe Transfăgărășan. Trafic întrerupt OPT ore! (IMAGINI SPECTACULOASE)

Întrucât în perioada cât se desfășoară misiunea, traficul pe tronsonul de drum menționat va fi restricționat, recomandăm turiștilor care urcă în zona Bâlea Cascadă și Bâlea Lac să respecte indicațiile autorităților publice implicate.

 

Ultima oră

Comentariul meu