video foto așa arată unitatea de primiri urgenţe din sibiu după extindere și renovare

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat în această lună proiectul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei.

Recepţia lucrărilor a fost efectuată în data de 17 octombrie, cu aproximativ trei luni mai devreme decât era prevăzut iniţial în termenul de execuţie (ianuarie 2015). Prin urmare, personalul medical şi pacienţii au de acum la dispoziţie un spaţiu extins, care oferă condiţii superioare de confort şi tratament.

Valoarea investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean Sibiu, pentru care prioritatea numărul unu rămâne în continuare asigurarea unor condiţii de asistenţă medicală şi spitalicească la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică şi socială.

Lucrările au fost executate de S.C NV CONST S.R.L. şi au început în data de 22 ianuarie anul curent, după obţinerea autorizaţiei de construire.

„Această lucrare era o urgenţă întrucât condiţiile nu erau dintre cele mai bune şi nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea şi intervenţiile pentru cazurile de urgenţă. Este o realizare deosebit de importantă finalizarea acestor lucrări cu 3 luni mai devreme deoarece confortul pacienţilor este prioritar. Prin această investiţie a Consiliului Judeţean Sibiu, Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu poate oferi condiţii mai bune, în concordanţă cu normele europene. În plus, am arătat astfel că, dacă există voinţă şi susţinere, totul este posibil, iar proiectele pentru sănătate nu se opresc aici. Este un prim pas spre etapa următoare care va fi o nouă clădire UPU cu chirurgie şi terapie intensivă, care va rezolva fundamental problemele în SCJU Sibiu”,a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.urgenta 2

Ce s-a modernizat

Lucrările au constat în construirea a două corpuri noi (A şi B) în faţa respectiv în spatele vechii clădiri a UPU.

În partea din faţă – corpul A – construcţia cuprinde următoarele:

– sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători;

– 2 grupuri sanitare;

– boxă materiale sanitare;

– copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea.

Suprafaţa totală construită pentru corpul A este de 62,15 m2 + 19,3 m2 copertina.

În partea din spate – corpul B – construcţia cuprinde următoarele:

– sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători;

– birou medic şef;

– birou asistentă şefă;

– sală raport de gardă;

– magazie materiale sanitare şi medicamente;

– cameră rece.

Suprafaţa totală construită pentru corpul B este de 75,5 m2.

Suprafaţa totală construită pentru ambele corpuri: 156,95 m2.urgenta 1

Declarații la conferința de presă

„Ne bucurăm că am reuşit finalizarea rapidă a acestui obiectiv de investiţii deosebit de important, în primul rând pentru comunitatea sibiană, pentru pacienţii din judeţul nostru, dar şi pentru cei din judeţe limitrofe, care sunt deserviţi în această unitate de urgenţe. Acest demers a fost unul necesar, deoarece spaţiul existent anterior nu mai corespundea cerinţelor actuale, în condiţiile creşterii numărului de pacienţi şi implicit a personalului medical. Sunt convins că extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe va avea efecte pozitive în primul rând la nivelul eficienţei medicale dar şi din prespectiva gradului de confort al pacienţilor care aşteaptă acordarea serviciilor medicale”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Pe lângă lucrările de extindere, SCJU Sibiu a mai derulat şi alte lucrări din resurse proprii în vederea igienizării spaţiilor interioare din zona de triaj, constând în înlocuirea vechiului covor PVC cu unul nou, zugrăveli şi montarea de tapet nou pe pereţi. Valoarea acestora a fost de aproximativ 18.000 lei. De asemenea, s-a realizat şi refacerea covorului asfaltic acces UPU şi parcare UPU.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=_9KOjZXEb8A”]
„Unitatea de Primiri Urgenţe şi Ambulatoriul de Specialitate reprezintă practic interfaţa spitalului în raport cu pacienţii, primul contact al acestora cu instituţia noastră. De anul trecut avem Ambulatoriul complet modernizat şi renovat şi de acum o unitate de primiri urgenţe care a câştigat spaţiu, funcţionalitate prin modul în care este organizată şi un triaj mult mai eficient prin modul în care aparţinătorii vor fi separaţi de pacienţi” a explicat la rândul său Dr. Radu Chicea, Directorul Medical al SCJU Sibiu.

„Ceea ce s-a realizat prin această extindere era obligatoriu. Noi am încercat în ultimii 8 ani să facem această extindere si este pentru prima oară când la nivelul conducerii Consiliului Judeţean şi conducerii spitalului s-a înţeles obligativitatea şi necesitatea acestei lucrări şi aici cred că este meritul echipei manageriale şi echipei actuale a conducerii CJ. Principala noastră problemă era în zona de aşteptare iar prin această extindere îmbunătăţim pe de-o parte triajul pacienţilor, adică modul în care noi putem identifica în primul rând cazurile severe ca să le introducem cât de repede în consultaţii şi pe de altă parte de a crea confort aparţinătorului”, a punctat Dr. Constatin Roşca, medic şef Unitatea de primiri Urgenţe.

 

Ultima oră

Comentariul meu