Mircea Cazan: Sorin Ilieşiu este contestatarul de serviciu

Campaniile electorale şi cu precădere cea de acum pentru alegerile prezidenţiale, scot la iveală, la anumiţi politicieni sau personaje care sunt arondate zonei politicului, tot ce au mai murdar în ceea ce priveşte caracterul lor.

Un exemplu în acest sens îl constituie şi Sorin Ilieşiu. Angajat politic într-o grupare anexă (grupul Tăriceanu – n.a.) a premierului Victor Ponta, a primit misiunea de ataca PNL şi de a-l ataca non stop pe Klaus Iohannis, de când acesta a devenit candidatul la Preşedinţie al PNL şi ulterior al ACL. Nu-i voi răspunde lui Sorin Ilieşiu la ultimele atacuri – care sunt ambalate sub forma unor scrisori deschise – deoarece am aflat, că este vorba de o boală mai veche a domniei sale, accea de a adresa apeluri peste apeluri pentru susţinerea lui X contra lui Y după care urmează alte apeluri pro Y pentru atacarea lui X.

Se ştie, Sorin Ilieşiu a fost propus de conducerea PNL (partid mereu deschis pentru personalităţi din diferite domenii) pentru un mandat de senator pentru meritele sale culturale (nu mă refer şi la distincţiile primite în cadrul „Cântării României” pentru filmele de propagandă comunistă unde în calitate de director de imagine a fost un adevărat artist al redării realismului socialist, conform link-ului http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=96).

S-a autopropus, fără să ţină cont de regulile interne din partid şi de cutume, candidat pe poziţie eligibilă la europarlamentare şi din cauză că a fost refuzat, a declarat război PNL şi liderilor partidului, iniţial Crin Antonescu, ulterior Klaus Iohannis. La fel, a fost un suporter necondiţionat al lui Traian Băsescu, şi după ce nu a obţinut şefia TVR pentru care de asemenea s-a autopropus, a schimbat tabăra.

A fost un adversar al PSD şi al lui Dan Voiculescu, acum este invitat-vedetă la televiziunea familiei lui Dan Voiculescu şi suporteră a PSD.

Cine este cu adevărat Sorin Ilieşiu? Câteva citate din apelurile sale pot lămuri pe oricine că nu este altceva decât un propagandist de duzină, un contestatar de serviciu:

23 mai 2007:

Apel pentru asumarea de catre Parlament a Raportului de condamnare a crimelor comunismului, elaborat de Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romani. „Daca parlamentarii nu vor vota cele propuse mai sus, va solicitam initierea unui referendum pentru dizolvarea Parlamentului si organizarea alegerilor parlamentare anticipate”

23 februarie 2010:

Apel adresat premierului Emil Boc: „Regimul comunist din România a fost condamnat ca ilegitim şi criminal de către Preşedintele României Traian Băsescu, la 18 Decembrie 2006, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului. Actul condamnării a reprezentat începutul reformării morale a societăţii româneşti, cel mai important moment din istoria noastră postcomunistă, comparabil cu aderarea României la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană”.

7 aprilie 2014:

Apel adresat premierului Victor Ponta: „am credința că atât dvs cât și președintele Camerei Deputaților veți fi de acord să dați curs acestui apel. Am încredere în vârsta dvs tânără, în vocația dvs justițiară, în spiritul dvs reformator și antitotalitar. Rușinoasa condamnare făcută de domnul Băsescu (…) Noul raport trebuie să fie edificator, incontestabil (…) spre deosebire de contestatul Raport „Băsescu-Tismăneanu”

7 mai 2007:

semnatar al apelului celor 108 intelectuali: „Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la Cotroceni sub diverse pretexte (…) presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui”.

28 iunie 2011:

Scrisoare deschisă adresată domnului Traian Băsescu: „Demisia! Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie”.

PS: Printre autorii „contestatului raport Băsescu-Tismăneanu” se numără şi Sorin Ilieşiu. Orice alt comentariu este de prisos.

 

Ultima oră

Comentariul meu