târgul de cariere ajunge în 22 si 23 octombrie la sibiu. s-a decis ce angajatori vin acolo!

Pregătirile pentru Târgul de Cariere, eveniment de recrutare de tradiție la Sibiu, au ajuns pe ultima sută de metri. Peste 20 de participanți, angajatori importanți din zonă, au pregătit câteva sute de oportunități de carieră adresate în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, studenți ori absolvenți de studii superioare.

 

Târgul de Cariere se desfășoară în 22 și 23 octombrie, între orele 10 și 16, la Centrul de Afaceri Sibiu (str. Nicolaus Olahus nr.5, Corpul A), iar accesul este gratuit.

Zona de IT oferă posturi precum administrator de sistem, coordonator de proiect, programator Java, PHP, SQL ori SAP, administrator de baze de date, inginer de testare, manager de calitate, dezvoltator de aplicații mobile Android și iOS. Angajatori din industrii diverse, de la construcții și industria componentelor auto la servicii, consultanță, industria hotelieră și telecom caută reprezentanți pentru relațiile cu clienții, reprezentanți de vânzări, specialiști în relațiile cu clienții, asisstant manager, manager de restaurant, administrator de pensiune, recepționer, agenți de rezervări. Printre posturile disponibile se mai numără personal hotelier pentru vase de croazieră și însoțitori de zbor, iar vizitatorii pot alege și programe de internship în țară și străinătate.

Pe lângă competențele profesionale specifice, angajatorii caută vorbitori de engleză, germană, italiană, spaniolă și maghiară. Companiile prezintă atât posturi în Sibiu, cât și în alte orașe ale țării, cu relocare – Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara.

Partenerii evenimentului sunt Arvato Bertelsmann, AtoS IT Solutions and Services, BearingPoint, eJobs, Siemens, Stefanini și Visma Software, iar printre participanți se mai numără Ceprocs, CGS, IMC, IndSoft, Jobs4Hotels, KeepCalling, Kromberg & Schubert, Marquardt Schaltsystem, Reken, Trenkwalder, Visma Services, universitățile „Alma Mater” și „Lucian Blaga”. Vin la eveniment și reprezentanți ai organizațiilor studențești AIESEC, AEGEE și ELSA.

În cea de-a doua zi a târgului, 23 septembrie, pasionații de IT au ocazia să participe la un workshop inedit: Siemens Challenge, unde vor avea ocazia să-ți testeze creativitatea și să-și pună imaginația la treabă. Desfășurat în două părți, „Marshmallow Challenge” și „Prototyping at Siemens”, atelierul se adresează studenților și absolvenților în domeniul IT, vorbitori de limba engleză.

Workshopul se va desfășura în 23 septembrie, de la ora 12 la etajul I, Corpul A, al Centrului de Afaceri Sibiu.

Vizitatorii își pot îmbunătăți CV-ul la standul de consiliere în carieră, iar dacă vin cu CV-ul eJobs completat minim 90% pot câștiga prin tragere la sorți un laptop sau un smartphone, oferite împreună cu partenerul eJobs.

 

Ultima oră

Comentariul meu