încă o amânare pentru proiectul autostrăzii sibiu - pitești

Proiectul care ar trebui să aducă la finalul său încă 116 kilometri de autostradă pentru România merge dintr-o amânare în alta. Vorbim acum de o amânare în privința studiului de fezabilitate a autostrăzii Sibiu – Pitești.

 

Licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, lansată în iunie de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, şi care avea ca termen de deschidere a ofertelor data 23 iulie, a primit un nou termen, şi anume 5 noiembrie.

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a prelungit numai în septembrie şi octombrie de patru ori termenul pentru depunerea şi deschiderea ofertelor pentru reactualizarea studiului de fezabilitate aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti.

“Având în vedere numeroasele clarificări cu privire la documentaţia de atribuire publicate până în prezent, pentru asigurarea unei perioade suficiente pentru elaborarea unor oferte corecte şi complete, autoritatea contractantă a decis prelungirea termenului de depunere /deschidere a ofertelor”, se arată în anunţul transmis de CNADNR.

Cu toate că, în ultimele zile, premierul Victor Ponta şi ministrul Liviu Dragnea au declarat că între Sibiu şi Piteşti va fi construită o autostradă, în scenariile testate în Master Planul General de Transport publicat de Ministerul Transporturilor segmentul Sibiu-Piteşti este menţionat ca drum expres şi este propus spre finalizare în perioada 2021-2030.

Ultima oră

Comentariul meu