esti sau nu introvertit? 5 semne care să îți dea de gândit

Majoritatea oamenilor asociază introvertirea cu timiditatea, lucru complet neadevărat. De fapt, oamenii introvertiţi consideră că solitudinea sau apartenenţa la un grup mai mic de oameni le asigură energia de care au nevoie, spre deosebire de oamenii extrovertiţi pentru care grupurile mari reprezintă sursa principală de alimentare. Din cauza acestei asocieri greşite cu timiditatea, mulţi oameni consideră că nu sunt introvertiţi când, de fapt, chiar sunt. Iată 5 semne că eşti introvertit, chiar dacă nu consideri că ai fi.

1. Mulţimile te stresează

Mulţimile nu sunt deloc printre locurile favorite ale unui introvertit. Concertele, mitingurile, conferinţele, stadioanele: toate aceste locuri pot fi foarte inconfortabile pentru un introvertit.

2. Nu eşti entuziasmat să cunoşti oameni noi

Acest lucru nu înseamnă că nu poţi să îţi faci prieteni repede, însă, câteodată, întâlnirile cu oameni noi te solicită foarte mult. Simplul fapt că trebuie să întreţii o conversaţie cu o persoană necunoscută este dificil, iar apoi te simţi epuizat.

3. Prietenii tăi sunt extrovertiţi

Pe baza principiului că extremele se atrag, mulţi introvertiţi au prieteni total opuşi lor, acest lucru asigurând un echilibru de ambele părţi. Câteodată, introvertiţii trebuie încurajaţi să iasă din zona lor de confort, iar extrovertiţii trebuie să aprecieze beneficiile unei seri liniştite în casă.

4. Nu îţi plac interviurile (la început)

Interviurile nu sunt exact unul dintre lucrurile preferate ale unui introvertit. Totuşi, acesta se poate descurca excelent la un interviu! La început poţi fi destul de emoţionat, însă după ce te obişnuieşti cu intervievatorul tău, te relaxezi şi te descurci minunat.

5. Eşti un prieten loial

Introvertiţii au tendinţa de a fi oameni loiali şi sinceri. Deoarece energia lor vine din interior şi nu din exterior, le este uşor să fie sinceri şi direcţi cu prietenii lor.

Ultima oră

Comentariul meu