viața medicală sibiană continuă după moartea lui baier. chirurgi din sibiu la un important congres

În perioada 10-11 octombrie 2014, la Bucureşti, a avut loc cea de-a doua ediţie a conferinţei „Actualităţi în Diagnosticul şi tratamentului Cancerului Mamar”, manifestare ştiinţifică de prestigiu la care au participat personalităţi ale medicinii autohtone şi internaţionale.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost reprezentat la congres de către Prof. Univ. Dr. Dan Sabău, medic şef Secţia Clinică Chirurgie II din cadrul celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ, în calitate de moderator al mai multor sesiuni ştiinţifice ale conferinţei.

 

Printre personalităţile participante s-au numărat Prof. Dr. Dorel Săndesc, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi Prof. Dr. Mircea Beuran, Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie şi Director al Departamentului Chirurgie al UMF Bucureşti. Alături de aceştia au conferenţiat specialişti de renume din Germania, Grecia, Turcia, Austria, Italia şi Egipt precum şi din ţară (Bucureşti, Sibiu Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Târgu Mureş).

 

„Am fost onorat să dau curs invitaţiei de a modera mai multe sesiuni ştiinţifice la această manifestare de un înalt nivel, cu o participare de excepţie. Consider că apariţia sa este una bine venită şi necesară, după o perioadă de amorţire a fenomenului de cercetare oncologică. Tematica abordată a fost una diversă, cu veleităţi în zona cercetării, modernizării şi adaptării la cele mai noi cuceriri în domeniu, în zona chimioterapiei, radioterapiei, în zona anatomiei patologice, imagisticii medicale, chirurgiei plastice şi reconstructive şi chirurgiei oncologice”, a declarat Prof. Univ. Dr. Dan Sabău.

 

Ultima oră

Comentariul meu