video povestea stranei de biserică ce a costat 200.000 de lei la poiana sibiului. reacția localnicilor!

Vestea că un cioban înstărit din Poiana Sibiului a dat peste 44.000 de euro pe un loc de strană la biserica din comună a ajuns la urechile tuturor sătenilor. Reacțiile acestora au fost diferite.

 

In momentul in care s-a eliberat un scaun, el a licitat peste toti ceilalti doritori. Deocamdata castigatoarea nu se poate bucura de privijegiu, pentru ca biserica din localitate este in renovare, iar enoriasii se pun pe unde apuca.

De biserica din centrul comunei Poiana Sibiului apartin peste 1300 de enoriasi. Strane sunt insa putin peste 200 asa ca e bataie mare pe ele. Abia atunci cand moare un titular locul ramas liber este scos la licitatie.

”Exact pe locul vechilor strane vor veni stranele noi. Numai atat, ca se inlocuiesc.
– Are vreo pozitie mai buna?
– Nu e… e o strana asa. Nu e cine stie ce, sa zici: vai de mine. Cateva in spate mai sunt … libere. Dar vreo-trei patru. Dar la alea nu are treaba nimeni cu ele. E ca la teatru. Lumea sta mai in fata”, spune preotul Ioan Radulet.

Asa s-a intamplat si acum. Pretul la prima strigare a fost de 2.000 de lei insa baciul instarit a dat pentru confortul nevestei 200.000 de lei, in jur de 45.000 euro. Preotul recunoaste ca suma este uriasa, dar se bucura ca are din ce sa renoveze lacasul.

Cel care a cumparat strana este un oier vestit in zona. Are o casa impunatoare, dar se bucura rar de ea. Sotia si fiii sai stau mai mult la Constanta, unde familia are mii de hectare de pamant.

„Nu stiu de ce a iesit atata tam tam. Cine are ia, cine nu, nu. Nu e asa in toate partile? Asa a devenit lumea!”

„Daca ai dai, daca nu, nu! Ca si la altceva, daca vrei sa stai in fata… Locurile in fata intotdeauna sunt mai scumpe!”

La cativa kilometri distanta, in satul Rod, oamenii isi fac cruce cand aud ca cineva a platit pentru o strana cat pentru o garsoniera. Aici stranele nu se liciteaza. Enoriasii dau, anual, o taxa de 40 de lei.

CITIȚI ȘI: Ai da bani pentru un loc comod în fata la biserica? Un cioban din Poiana Sibiului a făcut asta pentru 44.000 de euro!

„Au dat acum 200.000 de lei, asta inseamna doua miliarde! Tulai Doamne! Apoi e mult. Prea mult! Da-o in ciuma de strana! Doamne, iarta-ma!„, se mira doua doamne din sat.

In alte biserici din tara o strana costa in jur de 200 de lei pe an.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu