VIDEO Centru de plasament de la Turnu Roșu, reabilitat cu 3,7 milioane lei. Iată ce se face acolo!

Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu se va moderniza grație proiectului „Modernizarea, reabilitarea centrului de plasament pentru copilului cu dizabilități Turnu Roșu” care urmărește îmbunătăţirea calităţii şi ridicarea standardelor serviciilor sociale prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii si dotarea acestuia.

 

Lansarea proiectului a avut loc la CPCD Turnu Roșu unde a participat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu Ioan Banciu, secretarul județului Sibiu Iordan Nicola, directorul executiv DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan .

VIDEO Centru de plasament de la Turnu Roșu, reabilitat cu 3,7 milioane lei. Iată ce se face acolo!

”Ne bucurăm că am sprijinit acest proiect și cu siguranță, până la sfârșitul anului viitor ,vom asigura la Turnu Roșu condiții deosebite pentru copiii cu dizabilități”, a declarat vicepreședintele CJ Sibiu, Ioan Banciu.

„Este un moment de fericire pe care îl trăim astăzi aici deoarece, am reușit să accesăm acest proiect.Sunt convins că rezultatele vor fi benefice și că vor oferi copiilor din centru condiții calitative superioare”, a declarat secretarul județului Iordan Nicola.

„Acest proiect reprezintă o dublă provocare pentru noi, motivată pe de-o parte de efortul considerabil pe care-l vom depune , iar pe de altă parte, și cea mai importantă , de faptul că la sfârșitul anului 2015, 50 de copii și tineri cu dizabilități vor beneficia de condiții optime de găzduire, cu spații accesibilizate și dotări moderne potrivite în special pentru cei cu dizabilități vizuale și locomotorii.

Datorită acestui proiect intrăm într-o stare de normalitate , pentru că , de fapt, asemenea condiții trebuie să le dețină toate centrele rezidențiale pentru copiii cu dizabilități dintr-o Românie Europeană , acolo unde este nevoie de protecție socială!

Am încredere că acest al doilea proiect, pe care-l vom implementa până în decembrie 2015, va deschide linia proiectelor pe care le vom accesa cu sprijinul specialiștilor Consiliului Județean și suportul domnului președinte CJ, Ioan Cindrea, astfel încât toate centrele din Sibiu să aibă oportunitatea de a oferi condiții de găzduire și accesibilitate cât mai apropiate de standardele europene.turnu rosu ioan banciu iordan nicola

Prin acest proiect, CPCD Turnu Roșu va deveni o emblemă a sistemului de protecție specială din judetul Sibiu, iar copiii cu dizabilități vor fi ajutați să crească și să învețe astfel încât să devină adulții de mâine integrați pe piața muncii, unul dintre dezideratele prevăzute și de strategia europeană pentru persoanele cu dizabilități 2010-2020” , a declarat doamna director executiv DGASPC Sibiu , Laura Vîlsan.

Cu această ocazie președintele CJ Sibiu, domnul Ioan Cindrea, a transmis un mesaj: „Este un proiect foarte important, în urma căruia 50 de copii şi tineri cu nevoi speciale vor beneficia de la sfârşitul anului viitor de condiţii mult mai bune la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități de la Turnu Roşu. Reabilitarea şi modernizarea erau extrem de necesare mai ales că lucrări importante nu au mai fost făcute din anii ’60. Proiectul cu fonduri europene şi contribuţia Consiliului Judeţean este în beneficiul acestor copii de care trebuie să avem o grijă aparte, atât în ceea ce privește condițiile educaționale, cât și în ceea ce privește condițiile de cazare. Vreau totodată să mulțumesc și personalului de acolo care se dedică exemplar în îndrumarea copiilor cu nevoi speciale.”

În urma reabilitărilor ,CPCD Turnu Roșu va beneficia de 14 garsoniere pentru 50 copii cu dizabilităţi.Fiecare garsonieră va cuprinde:un dormitor pentru 2-4 copii, o cameră de zi, un spaţiu igienico – sanitar, spații administrative: o bucătărie pentru prepararea alimentelor special amenajată și dotată adecvat, magazii pentru alimente, sală de mese,spălătorie și spații pentru personal: cabinet psiholog, cabinet asistent social, sală de kinetoterapie, sală destinată vizitelor părinților / apartenenților copiilor.

Proiectul are o durată de implementare de 16 luni și o valoare totală de 3.743.910,82 de lei din care asistență financiară nerambursabilă 2.964.023,60 lei, co-finațarea eligibilă a DGASPC Sibiu din fonduri ale Consiliului Județean Sibiu -60.490,28 lei, valoare TVA aferent cheltuielilor eligibilă – 719.396,94 lei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică