investiție nesperată de 50 de milioane de euro pentru aeroportul din sibiu. iată cine dă banii!

Numai puțin de 13 aeroporturi din România ar urma să fie modernizate cu aproximativ 600 de milioane de euro până în 2020, conform Master Planului General de Transport al României. Aeroportul din Sibiu ar urma să beneficieze și el de o investiție de peste 50 de milioane de euro.

 

Miercuri la la sediul Ministerului Transporturilor se vor dezbate măsurile propuse pentru dezvoltarea sectorului aerian. Nevoia de investiţii în dezvoltarea infrastructurii aeroporturilor se bazează pe estimarea conform căreia traficul de  pasageri va ajunge la 20 de milioane de pasageri în următorii şase ani, faţă de 10 milioane de persoane în 2012, iar terminalele de pasageri existente nu vor mai face faţă cererii. Pe lângă dezvoltarea acestor terminale se mai ia în calcul înfiinţarea unor terminale de cargo pentru traficul de mărfuri şi creşterea numărului de locuri de parcare pe aeroport pentru avioane.

„Toate aeroporturile din România au nevoie de investiţii, toate au potenţial de  creştere. Estimarea conform căreia traficul de pasageri se va dubla este corectă“, a spus David Ciceo, şeful Asociaţiei de Aeroporturi din România.

Unu din aeroporturile puse pe lista celor care trebuie modernizate este cel din Sibiu.

Aesta a avut anul trecut 190.000 de pasageri, fiind al şaptelea cel mai mare din România.

În cazul acestui aeroport, proiectul include extinderea terminalului de pasageri până în 2020 la 7.800 de metri pătraţi.

Mai mult este prevăzută extinderea căilor de rulare, achiziţionarea de echipamente pentru degivrat şi analiza oportunităţii  de a dezvolta un terminal cargo.

Investiţia s-ar ridica la 51 de milioane de euro.

sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu